Novo suđenje Filipu Zavadlavu 21. decembra: Za ubistvo tri osobe ranije osuđen na 40 godina zatvora

1
Fena
Novo suđenje Filipu Zavadlavu 21. decembra: Za ubistvo tri osobe ranije osuđen na 40 godina zatvora
Foto:Prtscr/Facebook / Filip Zavadlav

Na splitskom Županijskom sudu 21. decembra će početi novo suđenje Filipu Zavadlavu (27) koji je prije dvije godine za ubistvo tri osobe osuđen na 40 godina zatvora.

Kako se navodi na stranicama Visokog krivičnog suda, Zavadlavu je ukinut dio prvostepenske presude koji se odnosi na optužbu da je postupao prema prethodnom planu s ciljem da ubije veći broj osoba iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega.

Ukinuta presuda Filipu Zavadlavu koji je ubio trojicu mladića

Ukinuta presuda Filipu Zavadlavu koji je ubio trojicu mladića

"Utvrđenje prvostepenskog suda o nedokazanosti motiva postupanja iz bezobzirne osvete za sada nije prihvatljivo i rezultat je djelomične i nekritične analize iskaza ispitanih svjedoka", navodi se u rješenju Visokog krivičnog suda koji smatra da je za sada pogrešno utvrđeno činjenično stanje, kao i da posebnu pažnju treba posvetiti utvrđivanju postojanja motiva za ubistvo tri osobe.

Dio za općeopasnu radnju i oružje mu je potvrđen.

Filip Zavadlav je 11. januara u Varošu iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su u vrijeme ubistava bili na dva motocikla, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije