Ukinuta presuda Filipu Zavadlavu koji je ubio trojicu mladića

3
Radiosarajevo.ba
Ukinuta presuda Filipu Zavadlavu koji je ubio trojicu mladića
Foto:Prtscr/Facebook / Filip Zavadlav

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske ukinuo je presudu Filipu Zavadlavu koji je u januaru 2020. hicima iz kalašnjikova usred Splita ubio trojicu mladića. Zavadlav je bio nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora, a prošle sedmice raspravljalo se o žalbama podnijetim na presudu, piše Telegram.

Ključan argument odbrane bilo je manjkavo psihijatrijsko vještačenje Zavadlava. Naime, iako je vještakinja tvrdila da nije bio ubrojiv u trenutku kada je pucao u Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) nije mu suđeno kao neubrojivoj osobi.

Na samom Visokom kaznenom sudu nisu za mogli potvrditi iz kojih je tačno razloga presuda Filipu Zavadlavu ukinuta, no iz činjenice da je donijeto rješenje kojim mu se produžuije istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a ne više kao obavezni zbog dužine kazne, zaključuje se da je doista naloženo ponovno suđenje.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije