Novinari nakon skandala stigli pred kuću moćnog HDZ-ovca: 'Ovaj put napala nas je druga kći'

3
Radiosarajevo.ba
Novinari nakon skandala stigli pred kuću moćnog HDZ-ovca: 'Ovaj put napala nas je druga kći'
Foto: RTL Screenshot / Anna i Neda Dujić

Šef Hrvatskih šuma HDZ-ovac Nediljko Dujić i dalje ne želi pred kamere. Ipak, ispričao se u ime cijele porodice nakon što su njegova kći i supruga prijetile vatrogascima i policiji pred RTL-ovom kamerama.

Novinarka Petra Vučemilović-Jurić kaže da su se potrudili doći do Dujića.

"Došli smo pred njegovu kuću, čak smo kontaktirali i preko stranke jer je on član HDZ-a. Međutim, niko ga nije uspio nagovoriti da da izjavu, odnosno ispriča svoju stranu priče. Pokušali smo s kućom, ali nas je njegova druga kći napala da ne smijemo ulaziti na privatan posjed, što je istina i nismo, ali smo, kada smo došli tamo, zatekli Hitnu pomoć. Objasnili su nam da su morali intervenirati zbog supruge i kćeri koje su nam jučer vikale u mikrofon. Rekli su da su se tresle, da im nije bilo dobro i da nisu mogle govoriti, ali dalje od njih nemamo ni riječ", kaže Vučemilović-Jurić.

Poznati rezultati obdukcije: Ovo je uzrok smrti novorođenčeta čije je tijelo nađeno u kontejneru

Poznati rezultati obdukcije: Ovo je uzrok smrti novorođenčeta čije je tijelo nađeno u kontejneru

Podsjetimo, Dujićeva kći i supruga Dujića vrijeđali su policajku i vatrogasce i nazvale ih nakazama.

"Na ovom području su nas ‘91. nazivali ustaše, branili smo svoje područje. Ako nas neko sada naziva nakazama, ponosno smo nakaze, kako i svi vatrogasci objavljuju i ničega se ne sramimo", napominje vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Darko Dukić.

Žena i kći moćnog HDZ-ovca vrijeđale vatrogasce pred kamerama: 'Nakaze jedne, nakaze'

Žena i kći moćnog HDZ-ovca vrijeđale vatrogasce pred kamerama: 'Nakaze jedne, nakaze'

Iako su dvije gospođe žestoko osuđivale vatrogasce, Dukić kaže da se sve radilo profesionalno.

"Voda se nije štedjela nigdje na ovom području. Sve radimo po pravilima struke. Na ovom je području bio zapovjednik sektora koji je vodio taj dio. U tom trenutku nismo mogli na 50 kuća staviti 70, 80 ili 100 cisterni. Ono što imamo, time raspolažemo. Najvažnije je da nijedan objekt, na površini od otprilike 28 kilometara, nije nastradao. Bilo je objekata koji su napušteni još od Domovinskog rata", kaže Dukić.

"Požar je krenuo u 20:46, ja sam već u 20.50 krenuo na požar i tu smo još. Dakle, dvije noći i ta tri dana sam konstantno na ovom području", kaže Dukić.

Na pitanje reporterke je li požar moguće lokalizirati do večeri Dukić kaže da će napraviti sve da u noć ne uđu s vatrenom linijom. Zahvalio je svima koji su se uključili u akciju i pomogli u gašenju, piše Danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije