Novi užasi COVID-a: Mladom muškarcu u Beogradu amputirana noga

1
Radiosarajevo.ba
Novi užasi COVID-a: Mladom muškarcu u Beogradu amputirana noga
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Muškarac iz Srbije (34) zbog koronavirusa je ostao bez noge, pošto su morali da mu je amputiraju, otkrila je nove užase COVID-19 doktorica Marija Zdravković, direktorica KBC Bežanijska kosa.

Ona je naglasila da je COVID veoma čudno oboljenje i teška bolest koja napada sve organe, prenosi Telegraf.

"Ova bolest je vrlo čudna i mislim da je još uvijek ne razumijemo. Imamo ljude od 90 godina koji izađu iz bolnice na nogama, a s druge strane, jučer smo imali mladog čovjeka od 34 godine, kojem smo morali da amputiramo nogu jer je dobio tromboemboliju, ne znamo kako ni zbog čega", rekla je za Pink i dodala:

"Ovaj virus je sistemsko oboljenje i u najtežim formama dolazi do kliničke slike koja liči na sepsu, to je vrlo teška bolest."

Dr. Zdravković je ranije izjavila da kod srednje teških i teških formi COVID-a nastaju tromboze, što su zapravo ugrušci u krvnim sudovima, koje mogu da izazovu šlog, infarkt, pa i smrt.

"Imali smo pacijenta čija su se pluća oporavila od COVID-a, a umro je pošto je srce stalo zbog tromboembolije", navela je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije