Novi slučaj koronavirusa u Crnoj Gori: I ova oboljela osoba stigla je iz BiH

Radiosarajevo.ba
Novi slučaj koronavirusa u Crnoj Gori: I ova oboljela osoba stigla je iz BiH

Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore registrirao je danas novi slučaj obolijevanja od koronavirusa u Budvi, javlja RT Crne Gore.

Oboljeli je, kako je saopćeno, nekoliko dana prije početka simptoma (suhi kašalj, povišena tjelesna temperatura) boravio u Bosni i Hercegovini.

"Laboratorije Instituta su tokom današnjeg dana završile analize 34 uzoraka na novi soj koronavirusa. Epidemiološko istraživanje slučaja i identifikacija kontakata je u toku", navodi se u saopćenju.

IJZ Crne Gore je u subotu registrovao importovan slučaj kod osobe koja je takođe boravila u BiH, i koja je iz preventivnih razloga i na sopstveno insistiranje boravila u samoizolaciji, gdje se i trenutno nalazi.

Broj otkrivenih slučajeva Covida-19 od početka dešavanja u Crnoj Gori je 326. Podsjetimo, Crna Gora je 24. maja saopćila da je prva europska država bez oboljelih od koronavirusa! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije