Novi Sad: Djeda mrazevi na motorima mališanima uručili praznične poklone

Anadolija
Novi Sad: Djeda mrazevi na motorima mališanima uručili praznične poklone
Više desetina članova novosadskih moto klubova danas su, po 14. put, organizovali akciju "Moto Deda mraz" u okviru koje su posetili ustanove i institucije koje se bave zaštitom dece i mališanim uručili Božićne i novogodišnje poklone.

Bučna kolona bajkera u odijelime Djeda mraza posetila je u današnjoj ruti Dom za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju u Veterniku, Dječju bolnicu u Novom Sadu, Svratište za djecu ulice i Dnevni boravak za smeštaj djece i mladih iz porodica u riziku, a humenitarna bajkerska tura završila se podijelom slatkiša u "Ledenoj šumi" - novootvorenom klizalištu u Dunavskom parku.

Prema riječima organizatora, ovo je tradicionalna manifestacija kojom motociklisti žele da radost Božića i Nove godine podijele sa najmlađim sugrađanima.

Nakon akcije, Djeda mrazovi su svoje motorne saonice upregli u pravcu Sremske Kamenice, gdje je druženje nastavljeno uz bajkerski grah.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije