Novi izljevi fašizma u Priboju: “Božić je, pucaj u džamije”

25
Radiosarajevo.ba
Novi izljevi fašizma u Priboju: “Božić je, pucaj u džamije”
FOTO: Screenshot / Novi izljevi fašizma u Priboju

Jučer je osvanula fotografija da je na jednoj zgradi u Priboju ispisan genocidni grafit kojim se veliča ratni zločinac Ratko Mladić, pojavio se i snimak na kojem se također vide fašistički izlivi i genocidne poruke, nastale u toku noći 6. na 7. januar kada su pravoslavci širom zemlje slavili Božić.

Na jednoj fotografiji se vidi natpis „Ratko Mladić heroj“, dok na drugoj „Od Priboja pa do Haga, svi su uz Ratka generala“, piše portal Sandzak live.

Na snimku se vidi desetina mladića koji također u noći na sam Božić s „Božić je, Božić je, pucaju džamije“, umjesto „pucaju prangije“ kako glasi izvorna pjesma.

Isak poručio Dodiku: Seoska varalico, ni novac s bankomata nisi u stanju podići, a glumio bi lidera

Isak poručio Dodiku: Seoska varalico, ni novac s bankomata nisi u stanju podići, a glumio bi lidera

“Opet poruka iz Priboja. Bošnjaci su ugroženi, preplašeni i nesigurni u svom gradu, u svojim domovima”, napisao je jedan korisnik Twittera.

Reagovao je Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra u Potočarima, napisavši:

"Genocidna crna rupa koja sanja o novoj 'istrazi poturica'. Slavljenje genocidnog nasilja kao fundamentalni dio identiteta".

Mladić - doživotni zatvor

Podsjetimo, Ratko Mladić je osuđen drugostepeno na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovječnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH 1992-1995.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (25)

/ Povezano

/ Najnovije