Majke Srebrenice o skandaloznom snimku policajaca iz Priboja

1
Radiosarajevo.ba
Majke Srebrenice o skandaloznom snimku policajaca iz Priboja
Foto: Radiosarajevo.ba / Majke Srebrenice o skandaloznom snimku

Skandalozni videosnimak slavlja iz Priboja na kojem su čuju pjesme o novoj Srebrenici i Vukovaru, kao i zločinima, a uz koje se vesele policajci MUP Srbije, osudile su i Majke Srebrenice.

Njihovu objavu na Twitteru prenosimo u cijelosti:

"Policajci u Priboju samo dokazuju da institucije Srbije veličaju ratne zločine, da je želja za ubijanjem i danas velika. Međunarodna zajednica na sve to šuti, dok su Bošnjaci Priboja uplašeni, zastrašeni kao što su bili i 90-tih kad su ih protjerivali, ubijali i granatirali", naveli su iz ovog udruženja.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je nakon snimka da će Bošnjaci biti zaštićeni i sigurni.

S druge strane, Ćamil Duraković, odbornik u Skupštini opštine Srebrenica, takoper je sramotni snimak komentirao na Twitteru.

"Vidim da je policajac iz Priboja uputio javno izvinjenje Bošnjacima. Međutim, onakav trans prilikom pjevanja 'sporne pesme' ne ide uz njegovo izvinjenje. Ali eto… Meni je njegovo pjevanje mnogo uvjerljivije. Pozdrav iz Srebrenice", poručio je Duraković svom tweetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije