Novi detalji stravične nesreće koja je potresla region: Poginuo mladi bračni par Hadžaj

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji stravične nesreće koja je potresla region: Poginuo mladi bračni par Hadžaj
Foto: RTV Glas Plava / Mersin i Eldina Hadžaj

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 25. decembra u Plavu, život su izgubile četiri osobe, ostavljajući zajednicu u šoku i tuzi. Nesreća, opisana kao jedna od najgorih u skorijoj historiji Crne Gore, dogodila se oko 19.35 sati na lokalitetu Ekonomija.

Izvještaji kažu da su se dva vozila direktno sudarila, a prema izjavama svjedoka, oba vozila su nakon sudara doslovno poletjela u zrak. U jednom od vozila bio je mladi bračni par, Mersin H. i njegova supruga Eldina, zajedno sa Nero C., koji su poginuli na mjestu događaja. Četvrta žrtva, Mirza M., snimatelj RTV Glas Plava, preminuo je nakon borbe za život u Kliničko-bolničkom centru u Beranama, pišu crnogorski mediji.

Tragedija se odigrala dok su se vozila vraćala iz Rožaja, gdje je bila svadba, prema Plavu. Nesreća se navodno dogodila prilikom pokušaja preticanja, nakon čega su vozila "poletjela" u zrak. Jedan automobil je, prema svjedocima, projurio ispod njih u trenutku sudara, a vozač tog automobila, 60-godišnjak, preživio je sa povredama.

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

Ova tragedija ostavlja neizbrisiv trag u zajednici, dok se porodice žrtava i cijela Crna Gora bore sa gubitkom i tugom.

Slike s mjesta nesreće pokazuju da je jedan automobil potpuno neprepoznatljiv. "Tragediji je prethodila svadba u Rožajama, koju je Mirza snimao. Kada su svatovi krenuli prema Plavu i stigli do Brezojevica kod grada, dok je snimao svatovsku kolonu, došlo je do direktnog sudara", rekao je svjedok koji kaže da su auti od sudara odletjeli u zrak.

Trodnevna žalost zbog tragedije u Crnoj Gori

Trodnevna žalost zbog tragedije u Crnoj Gori

Načelnik općine Plav, Nihad Canović, proglasio je trodnevnu žalost nakon tragedije koja se dogodila u noći s ponedjeljka na utorak u tom gradu, gdje su četiri osobe izgubile život.

Zajednica u Plavu i okolnim mjestima, uključujući i Gusinje, duboko je potresena ovom tragedijom. Veliki broj Plavljana i Gusinjana oprašta se od tragično nastradalih sugrađana, izražavajući saosjećanje i podršku porodicama žrtava. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije