Trodnevna žalost zbog tragedije u Crnoj Gori

0
Radiosarajevo.ba
Trodnevna žalost zbog tragedije u Crnoj Gori
Arhiv / Crna Gora

Načelnik općine Plav, Nihad Canović, proglasio je trodnevnu žalost nakon tragedije koja se dogodila u noći s ponedjeljka na utorak u tom gradu, gdje su četiri osobe izgubile život. Među žrtvama su bili snimatelj i mladi bračni par.

U utorak, 26.decembra, je cijela Crna Gora bila obavijena tugom zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u mjestu Brezojevica, na izlazu iz Plava. Sudjelovala su dva automobila, a četvero ljudi izgubilo je život, uključujući mladi bračni par i snimatelja RTV Glas Plava.

Svjedoci su ostali u šoku nakon tragedije koja je prethodila svadbi u Rožajama, koju je snimao Mirza.

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Dok su svatovi krenuli prema Plavu i stigli do Brezojevice, snimatelj je snimao svatovsku kolonu kada je došlo do direktne karambolne nesreće. Očevici su opisali jeziv prizor, s autima koji su od siline udara odletjeli u zrak.

Lokalni stanovnici su izrazili tugu i šok zbog gubitka mladih života. "Odjekivale su sirene, rotacije, policija i hitna... muka jedna. Bila su to dobra djeca", izjavio je jedan Plavljanin za crnogorske medije.

Stravična nesreća u Crnoj Gori: Tri osobe smrtno stradale

Stravična nesreća u Crnoj Gori: Tri osobe smrtno stradale

Mladi Nero C., jedinac svojih roditelja, također je preminuo od ozljeda u Domu zdravlja u Plavu. Mladi bračni par Mersin H. i njegova supruga Eldina također su poginuli u stravičnom sudaru, piše Novosti.

Nesreća se dogodila oko 19 sati i 35 minuta, kada su se dva automobila frontalno sudarila i gotovo smrskala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije