Crna Gora: Državljanin BiH osuđen na 12 godina zatvora za svirepo ubistvo trudne supruge

0
Radiosarajevo.ba
Crna Gora: Državljanin BiH osuđen na 12 godina zatvora za svirepo ubistvo trudne supruge
Foto: Mondo / Policija Crne Gore

Viši sud u Podgorici osudio je danas na 12 godina zatvora državljanina BiH sa boravkom u Baru Dalibora Nikolića (33) za svirepo ubistvo trudne supruge Zumrite Nerde (27) u januaru prošle godine.

Više državno tužilaštvo zatražilo je od suda maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, ali je Nikolić dobio 12 godina zatvora za krivično djelo nasilje u porodici.

Nakon sprovedenog postupka sud je našao da u odnosu na navedeno krivično djelo kod okrivljenog nema umišljaja, zbog čega je prekvalifikovano i proglašen je krivim za krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici za koje je predviđena kazna zatvora od tri do 12 godina, navodi se u obrazloženju Višeg suda.

Pripremite se za ljetno računanje vremena: Evo kad pomjeramo kazaljke na satu

Pripremite se za ljetno računanje vremena: Evo kad pomjeramo kazaljke na satu

Baranka Zumrita Nerda imala je 27 godina i troje djece kada ju je, u januaru 2022. godine, (nevjenčani) suprug pretukao do smrti.

U optužnici je navedeno da je Nikolić 15. i 16. januara osam sati tukao ženu nakon svađe, dok se njihovo troje maloljetne djece - od 10, osam i četiri godine nalazilo u porodičnoj kući. Nerda je primila više desetina udaraca pesnicama i improvizovanom bejzbol palicom.

Nikolića je uhapsila policija na graničnom prelazu sa Srbijom Dobrakovo 17. januara prošle godine - dan nakon što je ostavio pretučenu ženu u besvjesnom stanju i troje maloljetne djece ispred Opšte bolnice u Baru. Nerda je od posljedica prebijanja umrla 22. januara u Kliničkom centru Crne Gore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije