Novi detalji istrage zločina protiv Velje Nevolje

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji istrage zločina protiv Velje Nevolje
Print Screen / Aleksandar Šarac i Veljko Belivuk

Aleksandar Šarac je počeo da traga za prijateljem Lazarom Vukićevićem čim je saznao da je on nestao.

"On je, za razliku od Lazara, naslutio da su Veljko Belivuk, Marko Miljković i njihova ekipa odlučili da ga ubiju, pa nije nasjeo na namještaljku s porukama i poziv da dođe u Ritopek. Znao je da je Vukićević otišao da se nađe s njima i počeo je sam da ga traži. Čak je dan prije nego što je likvidiran sreo jednog policajca kojem je ispričao dio priče o Lazaru", nezvanično saznaje Srpski telegraf. Da nije ispričao, danas bi možda bio živ.

Izvor iz istrage ovog slučaja kaže da je Šarac sigurno znao šta mu se sprema.

"Inspektor koji je učestvovao u pretrazi terena poslije mapiranja posljednjeg kretanja Vukićevića slučajno je susreo Šarca na Čukaričkoj padini. Iznenadio se, prišao mu i legitimisao ga. Šarac je bio potpuno unezvijeren i na pitanje: "Šta tražiš ovde" odgovorio je: "Tražim Lakija." Rekao je da mu je prijatelj nestao, da je trebalo da se nađe "sa nekim ljudima" i da ne zna šta je s njim", navodi izvor.

Šarac je navodno inače bio u paranoji, nabavio je blindirano vozilo i počeo je da nosi pancir.

"To mu nije pomoglo, u garaži TC Ušće ubijen je hicem u glavu. Moram da priznam da u prvom trenutku nismo bili sigurni da je ovaj zločin povezan sa Belivukom. To nije bio njihov modus izvršenja. Ali ubrzo, kad su podaci počeli da pristižu, shvatili smo šta se desilo, identifikovali ubicu i složili sve delove mozaika zločina", objašnjava on.

Dio tog mozaika nalazi se u optužnici protiv Belivuka, Miljkovića i 29 pripadnika njihove bande. Iz provaljenih telefonskih razgovora ovih kriminalaca vidi se da je Šarac, za razliku od Vukićevića, javio da ne dolazi na susret s njima.

"Znači Šarac se us*ao, ne sme da dođe. Pazi kad ne veruje ni Kapetanu, sve vam je jasno", kaže jedan od njih, a onda nastavljaju da razmenjuju poruke u kojima ga vređaju:

"Je**m ti budalu, šta se us*ala pi**a jedna smrdljiva. Šta je rekao, što ne dolazi, da budemo više u pripravnosti?"

Kako se dalje čuje, on se ipak kasnije predomislio i najavio da će se naći u dogovoreno vreme, ali su oni posumnjali da ih "ne namesti" jer je, kako su ga nazivali u snimljenim porukama, ali i u objavama na društvenim mrežama, "Šarac cinkaroš", pa su tog dana odustali od njegove likvidacije i odmah napravili plan B.

"Onda nemojte da dirate Šarca, ko ga je*e. Šarca batali, pripremi se samo za 8.30, a njega ćemo da oderemo na licu mesta na ulici sutra", kaže jedan od njih, nakon čega nastavljaju da planiraju odvođenje Vukićevića u "mesaru", kako su zvali Belivukovu vikendicu u Ritopeku.

Vukićević je potom monstruozno likvidiran. Njega je na jednom parkingu u Radničkoj ulici pokupio Belivukov saradnik. Pre toga, Vukićević je prijatelju s kojim je došao rekao da su ga, ako se ne vrati, prodala braća Crnogorci. Kada se dovezao u kuću u Ritopeku, Vukićević je osjetio da je u pitanju namještaljka. Prekasno.

"On je izvadio pištolj jer mu je nešto bilo sumnjivo. Kada je video pištolj, prvi za pištolj i ruku je skočio Miloš (Budimir). Ovaj je uspeo da opali metak, ali nikog nije pogodio", opisao je svjedok-saradnik Bojan Hrvatin.

"Tu su oni njega na betonu prebili dobro. U planu je bilo da se ispituje (...), ali je on toliko bio prebijen da nije mogao da priča i samo su ga dovršili.

Nalog koji su dobili od šefova Belivuka i Miljkovića, koji su se tada nalazili u Crnoj Gori s otetim "škaljarcem" Miletom Radulovićem Kapetanom, bio je da Vukićevića najviše muče:

Ovoga puta dajte 102 odsto sebe. Molim vas, znači, iz petnih žila. Prenosite nam utiske, molim vas, znači, dajte nam malo da nahranimo ego. Ne preskači mi te sočne detalje", poručio im je Belivuk, piše Republika.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije