Nove informacije: Milan Radoičić pušten iz pritvora, sud odlučio da se brani sa slobode

3
Radiosarajevo.ba
Nove informacije: Milan Radoičić pušten iz pritvora, sud odlučio da se brani sa slobode
Foto: Tanjug / Milan Radoičić

Viši sud u Beogradu saopćio je da je Milan Radoičić, koji je optužen da je organizovao napad na kosovsku policiju, pušten iz pritvora.

"Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog M.R. o razlozima za određivanje pritvora, odbio prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usljed opasnosti od bjekstva", saopćeno je iz Višeg suda u Beogradu.

"Istovremeno, prema okrivljenom M.R. određena je mjera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Republike Srbije i zabranjen odlazak Kosovo, te mu je naloženo da se svakog 1. i 15. u mjesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici", navedeno je.

Nevjerovatan transfer: Bivši igrač Dinama potpisuje za Barcelonu?

Nevjerovatan transfer: Bivši igrač Dinama potpisuje za Barcelonu?

Radoičića su kosovske vlasti optužile da je organizator i učesnik oružanog napada na kosovsku policiju 24. septembra u kome je poginuo jedan policajac.

U saopštenju VJT-a se navodi da je osumnjičeni negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Dodaje se da je tužilaštvo nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bijega.

Milan Radoičić kupovao oružje u Tuzli? FUP provjerava navode

Milan Radoičić kupovao oružje u Tuzli? FUP provjerava navode

Tužilaštvo je navelo i da je naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno više, za sada, nepoznatih lica, kojima se na teret stavlja krivično djelo Teška djela protiv opšte sigurnosti.

Kako je saopšteno Radoičić se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle u Bosni i Hercegovini. Nadležne agencije u BiH provjeravaju ove navode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije