Nova prognoza poznatog meteorologa: Danas 38 stepeni, evo kad stiže nevrijeme sa obilnim padavinama

0
Radiosarajevo.ba
Nova prognoza poznatog meteorologa: Danas 38 stepeni, evo kad stiže nevrijeme sa obilnim padavinama
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nevrijeme u BiH

Meteorolog amater Marko Čubrilo, čije najave vremena prati cijeli region, kaže da će do noći ka utorku biti veoma toplo, a zatim stiže osjetnije osvježenje uz kišu sa obilnim padavinama.

Tokom dana u BiH je bilo 38 stepeni, ali prrema najavama meteorologa iz regiona, nevrijeme preko Slovenije i Hrvatske polako stiže i u BiH.

Objavu meteorologa Marka Čubrila u ponedjeljak, 1. jula, na društvenoj mreži Facebook prenosimo u cijelosti:

Sramotno: Bivši Zmaj ušao u politiku i pridružio se četničkom pokretu

Sramotno: Bivši Zmaj ušao u politiku i pridružio se četničkom pokretu

"Danas poslije podne i u toku noći dolazak hladnog fronta uz jak sjeverozapadni vjetar, lokalne nestabilnosti i osjetno osvježenje.

Osveženje bi potrajalo do oko 8. Jula, poslije čega slijedi novo, jače, otopljenje.

Danas kasno poslijepodne prvo na sjeverozapadu regiona jače pogoršanje uz lokalne nestabilnosti, pojavu pljuskova, a dolazak hladnog fronta na pregrijanu podlogu stvarit će gotovo idealne uslove za jake lokalne nepogode i to najviše nad sjeverozapadom Hrvatske, sjeveroistokom i istokom BiH, sjevernim, zapadnim i centralnim dijelovima Srbije. Moguća je LOKALNA pojava krupnog grada i jake oluje.

DANAS POSLE PODNE I U TOKU NOĆI DOLAZAK HLADNOG FRONTA UZ JAK SEVEROZAPADNI VETAR, LOKALNE NESTABILNOSTI I OSETNO...

Posted by Marko Cubrilo on Monday, July 1, 2024

U utorak, 2. jula, nestabilno uz kišu i pljuskove, a osvježenje će se zadraži do oko sljedećeg vikenda, noći znatno svježije, a dnevni maksimum od +14 do +26 stepeni Celzijusa.

Za dolazeći vikend postepeno sve toplije i od oko 7. jula počinje nov topao talas koji bi mogao potrajati sve do oko 15. jula ili koji dan duže. Poslije 11. jula bi bilo rijeđe pojave pljuskova.

Pratite uživo: Olujno nevrijeme iz Hrvatske se približava Bosni i Hercegovini

Pratite uživo: Olujno nevrijeme iz Hrvatske se približava Bosni i Hercegovini

Nema načina da se unaprijed predvidi gdje se pljuskovi pojaviti i koje će snage biti tako da nema načina da se tako nešto predvidi", napisao je Marko Čubrilo, koji je naglasio da su svi iznijeti podaci i procjene rezultat njegove obrade i tumačenja numeričkih modela, za zvanične informacije  treba pratite državne prognostičke zavode.

Nevrijeme koje ide prema BiH možete pratiti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije