Nova drama u beogradskoj školi Ribnikar, kod učenika pronađen nož

1
Radiosarajevo.ba
Nova drama u beogradskoj školi Ribnikar, kod učenika pronađen nož
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu

Školski policajac u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" pronašao je nož u ruksaku jednog od učenika.

Kako javljaju srbijanski mediji, u školi nije bilo nikakvih incidenta, oružje je pronašao policajac, a djeca su odmah poslana kući.

U Viber poruci upućenoj roditeljima je navedeno da će detaljne informacije o svemu dobiti kasnije, a roditeljima je stigla poruka da nastave neće biti do kraja dana. Jedan od roditelja djece koja idu u OŠ Vladislav Ribnikar izjavio je sljedeće: "Nož jeste pronađen kod jednog od učenika škole, đaka osmog razreda, ali nije došlo ni do kakvog incidenta. Nož je oduzet djetetu, a djeca su puštena kući. Djeca su dovoljno istraumirana i ovo im je dodatno teško. Mi kao roditelji se naravno brinemo, ali moramo da budemo sigurni da je školsko okruženje za našu decu sigurno."

Prekid programa na belgijskoj televiziji prije Eurosonga: Ova se poruka pojavila na ekranima

Prekid programa na belgijskoj televiziji prije Eurosonga: Ova se poruka pojavila na ekranima

Doznaje se kako je dijete, kod kojeg je pronađen nož, odvedeno u policiju.

Podsjetimo, u jutarnjim satima 3. maja 2023. dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru ubijeno je deset osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i devetero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno. Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije