! / Njemačkoj porodici prisjelo ljetovanje u Zadru: Sladoled na kraju platili 300 maraka

23. 07. 2019. u 10:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 331

Četveročlanoj porodici iz Njemačke, koja ljetuje na području Zadra, u lošem će sjećanju ostati odlazak u centar Zadra.

Ugodna šetnja i izlazak na sladoled pretvorila se u niz nevjerojatnih, a za za hrvatski turizam tako tipičnih situacija, piše portal Morski.hr.  Taj ih je sladoled na koncu koštao nevjerojatnih 1200 kuna ili 317 KM.

Naime, za nepropisno parkiranje dobili su kaznu od 400 kuna (105 KM), odvoz automobila paukom koštao ih je daljnih 350 kuna (92,5 KM), a usto im je naplaćena i dnevna karta u iznosu od 150 kn (40 KM). No, to nije sve. Za podizanje gotovine s jednog od brojnih bankomata u staroj jezgri grada s računa im je ‘skinuto’ čak 300 kuna (80 KM) na ime naknade.

‘Prisjeo im je i sladoled i boravak u Zadru’

“Naravno, prisjeo im je sladoled i boravak u Zadru i rekli su da su jako razočarani”, kazao je za Morski.hr zadarski gradski vijećnik SDP-a Daniel Radeta, ujedno i vlasnik turističke agencije koji je Nijemcima organizirao smještaj. Radeta je o ovom neugodnom iskustvu svojih gostiju napisao i objavu na Facebooku koju prenosimo u cijelosti.

“Tako smo i ove godine dogurali do početka turističke sezone kasnije nego ikad. Kolone auta koje pokušavaju pronaći parking su samo početak njihove agonije. Nakon nekoliko provedenih sati u automobilu nekim čudom se nekom i ukaže slobodno mjesto. Tada nastupa drama oko plaćanja istog i utvrđivanje da li je automobil propisno parkiran s obzirom na to da je većina parkinga na Poluotoku neoznačena. Nakon što shvate da se jednostavno nemaju kome obratiti kreće prava pustolovina i potraga za ispravnim aparatom koji osim kovanica prima i papirnati novac ili kartice. Do trenutka pronalaska istog, gost dolazi do spoznaje da je već dobio kaznu u iznosu od 150,00 kuna.

Pljačka epskih razmjera na bankomatima

Sada kad je jednom neslavno završila epizoda s parkingom kreće nova epizoda s podizanjem gotovine s bankomata jer je red da se u gradu pojede sladoled i naravno plati dnevna karta za parking.

Na svakih 10 metara svjetle razno razni uređaji spremni za pljačku epskih razmjera. Podizanje samo 200€ (1.500 kuna) gosta će koštati 300 kuna što znači da je za svakog ko odluči trošiti u Hrvatskoj automatski sve skuplje za 20%.

Em što smo već napravili antireklamu ovakvim hohštaplerski firmama u destinaciji još smo i generalno izmijenili vizuru mediteranskog grada.

Svaki taj aparat izgleda kao šaka u oko našem gradu u moru, gradu u kamenu. Tako su četiri kantuna već odavno preimenovana u četiri bankomata zahvaljujući bandi koja naš grad i svoje postojanje vide samo kroz profit. Nakon što je budžet već došao na svega 1.050 kn nakon plaćene kazne i provizije bankomata put navodi na kalelargu po sladoled.

Nakon 500 metara smrada od friganja svega i svačega dolazimo do slastičarnice u kojoj će četveročlana porodica napokon pojesti “sladoled”.

O cijeni i kvaliteti sladoleda neću govoriti jer nema smisla. Neki nisu ni valjali dok je kuglica bila i 3 kune. Nakon kratke šetnje u gradu bez organiziranih događaja red je da se djeca odvedu na spavanje. Dolazak na mjesto gdje je ostavljeno auto konačna je potvrda da je ovo bio zadnji posjet Zadru. Auto je odveo pauk zbog nepropisnog parkiranja uz kaznu od 750 kuna ili 120,00 eura prema tečaju iz bankomata. To vam je dragi moji bio samo sladoled u Zadru”, napisao je vlasnik turističke agencije ogorčen zbog onoga što su doživjeli njegovi gosti.

KOMENTARI (1)