Turisti iz BiH prisjeo odmor u Tučepima: Oštetili su mi automobil

Radiosarajevo.ba
Turisti iz BiH prisjeo odmor u Tučepima: Oštetili su mi automobil

Iako Hrvatska bilježi pad broja turista i noćenja, uz pominjanje famozne “julske rupe”, neugodnosti koji turisti doživljavaju u toj zemlji dešavaju se svakodnevno.

Novi primjer velike neugodnosti desio se turisti iz Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Švedskoj, koji je odsjeo u jednom hotelu u Tučepima.

Gost vile požalio se na smrad, a vlasnik odgovorio: Mujo, operi zube

Naime A. Ž. (ime i prezime poznato redakciji) javio se redakciji Radiosarajevo.ba i poslao slike te dao izjavu u kojoj navodi da je imao neugodno iskustvo u Tučepima u srijedu 17. jula 2019. godine.

unisten_automobil_makarska1.jpg - undefined

Oštećena Škoda Kodiaq FOTO: Radiosarajevo.ba

Njemu je na parkingu hotela Alga oštećena nova Škoda Kodiaq. Naš sagovornik kaže da se osoblje pravilo gluho na njegove zahtjeve. 

Antibosanska kampanja: Hrvatska će poželjeti Muju, ali Muje nigdje biti neće!

“Nakon što sam vozilo parkirao na parkingu od hotela, odjednom mi zovni telefon, jer se upalio alarm u automobilu. Izađem brzo i imam šta vidjeti - automobil svega 2 mjeseca star, koji vrijedi 70.000 maraka je slupan. Otišao sam do recepcije, da bi mi na recepciji rekli: ‘Nismo mi policija’”, ispričao je A. Ž.

Prepričava da je upitao osoblje hotela da pregleda video snimak nadzornih kamera, na šta su mu oni odgovoril da “kamere ne rade”.

“Policiju smo nazvali u 17.30 sati, nakon čega su rekli: ’Eto nas za pola sata’. Došli su tek oko 21.30 sati. Stajao sam cijelo vrijeme na vrućini čekajući ih. Kada sam ih upitao zašto kasne, rekli su mi: ‘Nisi ti jedini’. Zbog dugog uviđaja, promašili smo i večeru u hotelu, dok sam dobio zapisnik. Policija me je upitala odakle sam, na što sam odgovorio da sam iz Bosne”, prepričava naš sagovornik.

Trpanj: Turistima iz BiH naplatio hlad ispod palme, a sad i vrijeđa Bosance

Prema njegovim riječima, zapisnik kojeg je zatražio radi osiguranja dobio je tek danas u policijskoj stanici u Makarskoj.

“Tek sutradan sam sam upoznao čovjeka koji je udario u moje vozilo. Pogodite ko je to bio. To je čovjek koji radi u upravi hotela. Pa nije ni čudo što nadzorne kamere ne rade. Tek danas mi je jedan fin momak iz policijske stanice pomogao da dobijem zapisnik, a ovaj čovjek kaznu”, ispričao je A. Ž.

unisten_automobil_makarska2.jpg - undefined

Oštećena Škoda Kodiaq   FOTO: Radiosarajevo.ba

Prema njegovim riječima, tu se nije drama završila.

“Tražio sam da pričam sa direktorom hotela Ivom Viškovićem i objasnim mu da su mi pokvarili 3 dana godišnjeg, jer sam proveo po policiji i osiguranjima. On mi je kazao da: ‘Ja nisam ni prvi ni zadnji kojem se to desilo’. Na to sam mu kazao: ’To je vaš čovjek i vaš parking’. Direktor hotela je negirao da je parking njihov. Upitao sam direktora: ‘Kako nije vaš parking, pa vaše osoblje mi je reklo da tu parkiram vozilo’. On me je na to upitao: ‘Da li je hotel naplatio parking meni’. Odgovrio sam mu da hotel nije naplatio, jer je rečeno da je to parking za goste. Tada mi je direktor hotela rekao: ‘Pošto niste platili parking, hotel nema ništa sa štetom na vašem vozilu’”, kaže bh. turista.

Vidno ogorčen, ispričao je da je za 7 noći boravka u hotelu Alga platio 2.200 KM i dodao da je za taj novac u Turskoj mogao ljetovati 10 noći u hotelu, all inclusive, sa uračunatom povratnom avionskom kartom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije