Nikolić odgovorio Izetbegoviću: Ne pristajem na ucjene

Radiosarajevo.ba
Nikolić odgovorio Izetbegoviću: Ne pristajem na ucjene
AA / Tomislav Nikolić
Nakon što je Bakir Izetbegović, član predsjedništva BiH pozvao Tomislava Nikolića, predsjednika Srbije, da razmisli o dolasku u Banja Luku na proslavu 9. januara – Dana Republike Srpske i Nikolić je odgovorio na ovaj komentar.

Predsjednik Srbije je kazao kako nema namjeru da odustane od posjete Banja Luci na sporni datum, te da će zasigurno otići i proslaviti Dan RS-a sa čelnicima ovog bh. entiteta, jer „Srbija i Srpska imaju specijalne veze“.

Podsjećamo, Izetbegović je ranije tokom dana saopćio za medije da bi Nikolić trebao da razmisli o posjeti Banja Luci, a „zarad boljih odnosa na koje se zaklinju svi“, te je napomenuo i najavljeni Nikolićev posjet Sarajevu koji bi se trebao održati u februaru. Dodao je i da predsjednik Srbije ne bi trebao svojim dolaskom stati na stranu nečega što diskriminiše bilo koga u ovoj BiH.

Ipak, Nikolić je istakao kako „ne pristaje na takvu vrstu ucjena“, jer one nisu uopšte potrebne, te da njegov odlazak u Banja Luku ne ugrožava i njegov odlazak u Sarajevo.

„Ja bih i u februaru opet otišao u Banja Luku. Kad entitet ima svoj dan, naravno da ću otići da to obilježimo i proslavimo. Srbija ni na koji način ne želi da ugrozi funkcionisanje BiH. Ja ne provociram nikoga, ali kako da zaboravim da postoji RS i da sam dužan da brinem o Srbima ma gdje da se nalaze“, zaključio je Nikolić u izjavi za Kurir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije