Nijemac ogorčen cijenama u Hrvatskoj: Supruga, 2 djece i ja platili smo ručak 180 KM

10
Radiosarajevo.ba
Nijemac ogorčen cijenama u Hrvatskoj: Supruga, 2 djece i ja platili smo ručak 180 KM
Foto: FB / Makarska Rivijera Plaže / Hrvatska

Ljetna turistička sezona je počela, a iako su cijene u Hrvatskoj, u poređenju s nekim drugim europskim gradovima, i dalje relativno prihvatljive za strance, uočava se porast cijena.

Turisti su posebno zgroženi (pre)visokim cijenama u nekim ugostiteljskim objektima. Kakvo je stanje u zadarskim hotelima i restoranima, istražio je portal Zadarski.hr.

" Što se tiče cijena, ipak je sve poskupilo za 20-ak kuna (5 KM), kafa je poskupila, kao i kolači, ali i ostala hrana. Iako je ponuda hrane pretežito domaća, u ponudi imamo i jela koja predstavljaju svojevrsni spoj tradicionalne i moderne kuhinje, što goste privlači", rekao je ugostitelj Frane Prtenjača.

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Nijemci pak nisu oduševljeni cijenama.

Dok je Tina iz Hamburga jela rižoto za 80 kuna (20 KM), Patrik je iznimno ogorčen na cijene u Hrvatskoj.

"Ovdje smo samo jedan dan, odsjeli smo u apartmanu na Viru. Cijene su grozne, bili smo u Hrvatskoj prije i tada je bilo puno jeftinije, sada je vrlo skupo, ove godine pogotovo. Na primjer, platili smo ručak oko 700 kuna (180 KM), supruga, ja i dvoje djece, a prije smo znali proći dosta jeftinije", naglasio je Nijemac Patrik za Zadarski.hr.

Britanku Keith cijene nisu iznenadile.

"Jele smo u nekoliko restorana u centru grada. Cijene su slične onima u Londonu, možda je piće čak malo jeftinije. Ovdje ćemo biti četiri dana u apartmanu, cijena je 400 kuna po noći (100 KM)", istaknula je Keith.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije