Nezapamćena zapljena: Policija u Podgorici kriminalcima oduzela tonu droge

Radiosarajevo.ba
Nezapamćena zapljena: Policija u Podgorici kriminalcima oduzela tonu droge
Skoro tona droge zaplijenjena je u današnoj policijskoj akciji “Trik”, koja je u Podgorici sprovedena u borbi protiv rasturanja narkotika na međunarodnom nivou.

Policija je u Podgorici, u sklopu ove akcije, uhapsila pet osoba koje se sumnjiče da su organizirali međunarodni šverc droge. Neki od njih su i od ranije poznati po švercu narkotika.

Među uhapšenima su Ndue Pepaj, Semir Akšabanović, Violeta Junčaj,  Vaselj Junčaj i Đerđa Junčaja. Protiv  Đon Junčaja i  Leona Gojčaja, koji se nalaze od ranije u zatvoru, podnijeta je krivična prijava., piše portal cdm.me

Preciznije, oduzeto je 982 kilograma marihuane, 1,7 kilograma heroina i oko tri kilograma smjese za miješanje sa opojnim drogama radi dobijanja na masi.

Semir Akšabanović , navodno bivši policajac iz Tuzi, hapšen je zbog droge i 27.aprila prošle godine. Tada je kod njega pronađeno tri kilograma heroina i 11 kilograma skanka, vrijednih oko 143.000 eura,

 U Podgorici, u naselju Konik, policija je tada zaustavila  vozilo „VW Polo“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao Akšabanović. Tom prilikom je ispred sjedišta vozača i u prtljažniku pronađena droga.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije