Nešto se neobično događa sa Pelješkim mostom: Građani zabrinuti, stigao odgovor

9
Radiosarajevo.ba
Nešto se neobično događa sa Pelješkim mostom: Građani zabrinuti, stigao odgovor
Foto: Slobodna Dalmacija / Radovi na Pelješkom mostu

Brojni građani su sa zabrinutošću primijetili kako se na Pelješkom mostu već odvijaju neki radovi, iako je ovaj most otvoren tek prije nešto više od dva mjeseca.

Naime, s desne strane mosta iz pravca Neretve stavljena je posebna konstrukcija, a radovi se također odvijaju na čvoru Brijesta gdje se vozi uz privremenu saobraćajnu regulaciju.

Iz Hrvatskih cesta su na pitanje o kakvim je radovima riječ odgovorili kako se obavljaju pregledi mosta u sklopu primopredaje radova na redovno održavanje i upravljanje.

Pelješki most tek otvoren, vozači već počeli 'divljati': Pogledajte ovaj nesavjestan potez

Pelješki most tek otvoren, vozači već počeli 'divljati': Pogledajte ovaj nesavjestan potez

Takvih pregleda će biti tokom uporabe (sezonskih, godišnjih, glavnih,…), a sve u skladu s uputama o održavanju i pregledima građevine koja su propisana projektom i tehničkim propisima”, piše u odgovoru Hrvatskih cesta za portal Dnevno.hr.

Podsjećamo, Pelješki most je izgradila velika kineska državna kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC). Riječ je o kompaniji koja se bavi ugovaranjem, investiranjem, razvojem i upravljanjem cestama, mostovima, lukama, željezničkim prugama, zračnim lukama, tunelima, nekretninama i industrijskim parkovima. Još u vrijeme potpisivanja ugovora s Kinezima, mnogi su se šalili na račun kvalitete “made in China” i pitali se koliko će dugo trebati da se na mostu pojave prvi problemi.

Vozači u svakom slučaju nemaju razloga za brigu. Sudeći prema odgovoru iz Hrvatskih cesta, Pelješki most je siguran za vožnju i vozači nemaju nikakvog razloga za brigu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije