Zašto se vlasnicima iPhonea Pelješki most ne nudi kao opcija za put do Dubrovnika

5
Radiosarajevo.ba
Zašto se vlasnicima iPhonea Pelješki most ne nudi kao opcija za put do Dubrovnika
Pexels/ Screenshot/ Pixabay / Mapa ne prikazuje Pelješki most kao opciju

Aplikacija iPhonea za sada, iz nepoznatog razloga, kaska za svojom često jeftinijom konkurencijom.

Vlasnici iPhonea koji se ovih dana pokušavaju automobilom dočepati Dubrovnika i dalje će do grada morati preko Neuma.

Naime, aplikacija Karte na Appleovim pametnim telefonima još uvijek ne registrira Pelješki most kojim je jug Hrvatske i službeno spojen s ostatkom države nego korisnike aplikacije šalje preko granice kroz koridor u Neumu.

S druge strane, Google Maps - aplikacija za navigaciju i promet na Android uređajima, nudi Pelješki most kao glavni i najkraći pravac za Dubrovnik.

Aplikacija iPhonea zasad, iz nepoznatog razloga, kaska za svojom počesto jeftinijom konkurencijom.

Ako, na primjer, zatražimo rutu od Ploča do Dubrovnika, kao što je to učinio Jutarnji list u testu, Appleova aplikacija Karte vodi preko Neuma i vrijeme dolaska procjenjuje na 2 sata i 5 minuta.

Jedna od opcija za put - preko Neuma

Pritom, kako se može vidjeti, razlog zašto ruta preko Pelješkog mosta nije ponuđena jest zato što ga u aplikaciji - nema, uopće nije registriran. U Apple Kartama na prostoru između Komarne na kopnu i Brijeste na poluotoku Pelješcu, preko Malostonskog zaljeva, nema ničeg.

Što se tiče Google Mapsa, kada se traži istu rutu Ploče-Dubrovnik, aplikacija kao najbolju rutu stavlja onu preko Pelješkog mosta i procjenjuje vrijeme dolaska na sat i 55 minuta, odnosno deset minuta kraće od iPhonea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije