Nepotvrđeni detalji: Matej, prijatelji, pumpa i djevojka iz BiH

3
Radiosarajevo.ba
Nepotvrđeni detalji: Matej, prijatelji, pumpa i djevojka iz BiH
Foto: Privatna Arhiva, Stefan Stojanović MONDO / Matej Periš

U srbijanskim medijima pojavila se nepotvrđena informacija o tome da je nestali Splićanin Matej Periš na putu prema Beogradu, nakon što je s prijateljima iznajmio kombi u Zagrebu, na jednoj benzinskoj stanici navodno upoznao djevojku iz Hercegovine, s kojom je razmijenio brojeve telefona, te navodno ostao s njom u kontaktu dok dan kasnije nije nestao.

"Matej i njegovi prijatelji iz Splita su krenuli za Beograd preko Zagreba. Automobilom su stigli u Zagreb gdje su u jednoj agenciji iznajmili kombi i krenuli prema Srbiji", kaže izvor Kurira i dodaje:

"Navodno su stali na jednoj pumpi natočiti gorivo i tamo su sreli neke djevojke iz Hercegovine. Matej je razgovarao s jednom od njih, pa su čak razmijenili brojeve i nastavili se dopisivati cijeli taj dan. Međutim, komunikacija je prestala u večernjim satima, kada je Periš izašao u grad i ostao bez interneta", tvrdi izvor Kurira.

Predsjedništvo BiH u New Yorku: Razgovorali s generalnim sekretarom UN-a o rezoluciji o Srebrenici

Predsjedništvo BiH u New Yorku: Razgovorali s generalnim sekretarom UN-a o rezoluciji o Srebrenici

"Još uvijek nije poznato je li se on o nečemu dogovarao s tom djevojkom. Pretpostavlja se da su njih dvoje dogovarali da se vide u bliskoj budućnosti", navodi izvor i dodaje:

"Kada je djevojka čula što se dogodilo, da je Matej nestao i da ga traži cijela regija, jako se uznemirila. Potresla ju je ta vijest iako su se tek upoznali", dodaje izvor.

Kurir tvrdi kako je jedan prijatelj Mateja Periša, koji je htio ostati anoniman, potvrdio da je Matej na putu za Beograd upoznao djevojku.

"Njegovi prijatelji koji su se nakon nestanka vratili u Split pričali su o tome. Djevojka je navodno bila s prijateljicama u nekom malom automobilu", rekao je prijatelj nestalog Mateja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije