Misterija / 'Vidovnjak' tvrdio da je Matej živ, javila mu se drugarica Splićanina

26. 01. 2022. u 08:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Mladić Matej Periš (27) iz Splita nestao je prije 27 dana u Beogradu, a posljednji put je viđen u Beton hali. Potraga za njim traje već više od tri sedmice, a kockice oko Periševog nestanka i dalje se nisu sklopile. Upravo su se, zbog misterije kojom je ovaj slučaj obavijen, na društvenim mrežama danima pojavljivale različite teorije o tome da li je mladi Splićanin živ ili nije, da li se negdje krije i gdje, da li je od nečeg bježao ili ka nečemu išao u noći kada je posljednji put viđen...

Među onima koji su komentarisali Perišev nestanak bio je i navodni M. R., koji je na društvenim mrežama iznio tvrdnju da je Matej živ, predstavljajući se kao "vidovnjak". Željana M. iz Bajine Bašte, drugarica nestalog mladića, obratila se ovom "vidovnjaku" pokušavajući da, kako je ispričala u razgovoru za Telegraf.rs, utvrdi zbog čega je iznio takve tvrdnje.

"Vidjela sam taj komentar na Youtubeu, a onda i na Facebooku i obratila sam mu se. Željela sam da znam kako tako nešto može da tvrdi neko ko Mateja ne poznaje. On me je odmah pitao da li sam ja njegova djevojka, i da li mislim da je on budala, a onda rekao kako sam ja upletena u njegov nestanak. Nisam željela dalju komunikaciju sa njim, pošto mi je jednom napisao da je živ, a onda da je ubijen, ali mi je on napisao: "Ubiću vas". Uznemirila sam se, a onda sam tu prijetnju smrću prijavila policijskoj stanici u Bajinoj Bašti", priča Željana za Telegraf.

Prepiske Matejeve drugarice i čovjeka koji je tvrdio da je Splićanin živ  - undefined

Foto: Telegraf.rs: Prepiske Matejeve drugarice i čovjeka koji je tvrdio da je Splićanin živ

Kako kaže, nije joj bilo svejedno kada je pročitala te riječi, ali se M. R. tu nije zaustavio.

"Čak i poslije toga, kada sam mu rekla da sam ga prijavila policiji, napisao mi je da, ukoliko želim da pronađem Mateja, odem u Beograd i pronađem napuštenu zgradu oko koje je sve pjeskovito. Nije me to polakomilo, Beograd je ogroman, koliko samo takvih zgrada ima", navodi Željana.

Ona dodaje da vjeruje da je Matej živ, a opisuje i kako je izgledalo njihovo posljednje dopisivanje.

"Čuli smo se, ako se ne varam, 15. decembra. On je studirao, imao velike planove, pričao o nekom svom projektu. Nije mi djelovao uplašeno, rekla bih više da je zvučao zabrinuto da li će on to moći", prisjeća se Željana.

Kompletan tekst čitajte OVDJE.

Prepiske Matejeve drugarice i čovjeka koji je tvrdio da je Splićanin živ  - undefined

Foto: Telegraf.rs: Prepiske Matejeve drugarice i čovjeka koji je tvrdio da je Splićanin živ


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)