Neko je bio aktivan i na Instagramu Mateja. Otac: Važne su mi samo službene informacije

0
Radiosarajevo.ba
Neko je bio aktivan i na Instagramu Mateja. Otac: Važne su mi samo službene informacije
Foto: Telegraf.rs / Nenad i Matej Periš

Nakon što se na društvenim mrežama i u medijima pojavila informacija kako je Viber račun Mateja Periša bio aktivan u petak u 21.53 sati, sada se saznaje da je bio aktivan i Instagram račun nestalog Splićanina.

Na YouTube kanalu Nestali Matej Periš objavljena je video unutar kojeg je i snimak zaslona na kojoj se vidi kako je neko s Instagram profila Mateja Periša pregledao objavu u kojoj su ga označili.

Međutim, objašnjenje je vjerojatno isto u oba slučaja.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Prema tvrdnjama stručnjaka, to je bila policija koja pregledava sve Matejeve račune na društvenim mrežama i komunikaciju na njima prije nestanka ne bi li došli do nekog traga ili dokaza.

Podsjetimo, potraga za Splićaninom nestalim u Beogradu traje već 26 dana, a slučaj budno prati kako hrvatska, tako i srpska javnost.

Za Matejem traga srbijanska policija, ali i mnogi obični građani, no dosad bez većeg uspjeha.

Nestao je u noći s 30. na 31. decembar nakon što je iz nepoznatog razloga napustio noćni klub Gotik, gdje se zabavljao s prijateljima s kojima je stigao iz Splita.

Otac nestalog mladića Nenad Periš poručio je danas da se oslanja samo na službene informacije.

"Za mene relevantne informacije su samo one službene objavljene od strane MUP Srbije. Policija obavlja i dalje sve istražne radnje. Novih značajnijih informacija, nažalost, nema", rekao je kratko Periš za Kurir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije