Beograd / Nenad Periš: Postoji mogućnost da je Matej odvezen automobilom...

27. 01. 2022. u 22:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Matej Periš (27) nestao je prije 28 dana u Beogradu. Potraga za mladićem i dalje traje, a policija je juče objavila snimak na kom se vidi kako pretražuje Veliko ratno ostrvo nadomak srbijanske prijestolnice.

Čim je dobio informaciju da mu je sin nestao, u Beograd je došao Matejev otac Nenad Periš. On je svakog dana na vezi sa policijom, koja ga obavještava o svim informacijama dok koje su došli tokom istrage.

Želim da budem ovdje dok ne nađemo Mateja! Kod sebe imam njegove stvari koje mogu pomoći psima u policijskoj potrazi i sarađujem sa srbijanskim policijskim vlastima, kako bi što prije riješili ovaj košmar", kaže Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju.

"U utorak je policija ponovo, sa psima, pretraživala Ratno ostrvo. Na tom ostrvu ima desetak izletničkih kuća, a veličine je oko 1500 puta 1500 metara. Ništa mi još nisu javili, ali da su Mateja pronašli, zasigurno bi mi odmah dojavili", kaže Nenad Periš.

On je komentarisao i prostor ispred restorana "Savanova", gdje se Mateju gubi trag.

"Taj prostor ispred restorana može se napustiti neopaženo, upravo zbog toga jer ne snimaju kamere. Tamo postoji i veliki parking pa nije isključena mogućnost da je taj prostor Matej napustio i u nekom automobilu. Policija vrlo profesionalno i odgovorno obavlja svoj posao, ljudi istražuju u "hiljadu smjerova", a uz to im pomaže i policija Hrvatske. Ništa ne prepuštaju slučaju, rade dan-noć i stalno pronalaze nove smjerove istrage", govori Periš.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA