Nenad Periš jedva suzdržao suze: Gledam u tu mutnu vodu, pitam se...

0
Radiosarajevo.ba
Nenad Periš jedva suzdržao suze: Gledam u tu mutnu vodu, pitam se...
FOTO: Screenshot / Nenad Periš govorio o nestanku sina Mateja

Pune četiri sedmice traje potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem koji je 30. decembra 2021. nestao u Beogradu gde je došao sa društvom iz Splita da proslave Novu godinu.

Pune četiri nedelje neizvesnosti, straha, nade, tuge i za porodicu mladića čiste agonije.

Nenad Periš, Matejev otac, i dalje se nalazi u Beogradu i koliko god nekad bilo preteško, ne gubi nadu da će se u Hrvatsku vratiti sa svojim sinom.

Pas Zigi koji je tražio ljude pod ruševinama u Turskoj se priključuje potrazi za nestalom Dankom (2)

Pas Zigi koji je tražio ljude pod ruševinama u Turskoj se priključuje potrazi za nestalom Dankom (2)

On je, govoreći za hrvatske medije, jedva zadržavajući suze pričao o bolu sa kojim se svakodnevno nosi, istrazi, ali i spekulacijama oko slučaja nestanka negovog sina.

Kako je rekao, često se zapita šta se zapravo dogodilo.

"Pitam se, kakav je ovo interes, šta se zapravo događa, u stranoj sam zemlji, tu sam sa ljudima koje ne poznajem, ne znam gde mi je sin... Tu je neka voda u koju gledam, mutna je, da li je on unutra... To je jedan košmar koji racionalno ne možete posložiti... Uveče, pre nego što odem da spavam, pomolim se Bogu za sutra, i tako već dvadeset i koliko dana", kaže neutešni otac.

Govoreći o samoj potrazi, Nenad Periš je rekao da mu je signal mobilnog telefona ulio nadu, i da se nadao da će Mateja pronaći na Velikom ratnom ostrvu.

"Važno mi je da potraga i dalje traje i da se on pronađe", rekao je Periš za HRT.

Osvrćući se na ranija saznanja, Nenad Periš je ponovio da smatra da njegov sin, kako su ga snimile sigurnosne kamere, nije trčao bez cilja.

"Matej nije zimogrožljiv. Zimi često kad nisu preniske temeprature izađe napolje. Tad je u Beogradu bila visoka temperatura za to doba godine. Matej je imao kratke rukave ispod jakne, bio je u tom klubu, i vjerovatno nije oblačio zbog toga i košulju. To što je izašao napolje, pomislio sam kao roditelj, iako možda nisam u pravu, jeste da je mislio brzo da se vrati, ili je možda bila gužva na garderobi. Ne bi sigurno ostavio jaknu u klubu, da ne dođe po nju", priča Periš.

On je dodao i da je Matej kod sebe imao nešto novca, te da ne zna da li je možda trčao do apartmana u kojem su bili smješteni da uzme još.

"Mislim da je imao oko 50 do 70 eura. Da li je to bilo dovoljno da plati piće koje su pili tamo, ne znam. Kartica nije bila kod njega. Kartica je sad kod mene", priča Nenad Periš, prenosi Blic.  

Ostatak teksta čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije