Neobično vrijeme: Sarajevo i Banja Luka topliji od Mostara i Splita

AA
Neobično vrijeme: Sarajevo i Banja Luka topliji od Mostara i Splita
U cijelom regionu jutros su zabilježene iznimno visoke temperature, a temperature u plusu su zabilježene čak i na planinama.

Interesantno je da su temperature u unutrašnjosti u pojedinim dijelovima veće nego na moru ili južnim dijelovima zemlje.

Tako su primjerice temperature u Banjoj Luci gdje je izmjereno 18 stepeni Celzijusa i Sarajevu gdje je zabilježeno 15 stepeni bile veće nego u Mostaru gdje je registrovano 14 stepeni. 

Na Bjelašnici je bilo plus jedan stepen.

U Dubrovniku, u Hrvatskoj je bilo 16, Splitu 14, Zagrebu 10, dok je na Zavižanu gdje ima gotovo dva metra snijega bilo tri stepena Celzijusa.

U glavnom gradu Srbije je bilo 16, Novom Sadu 17 stepeni, a prilično toplo je i na planinama pa je tako na Crnom vrhu zabilježeno devet, a na Kopaoniku četiri stepena Celzijusa. 

Istovremeno Bar sa 20 stepeni Celzijusa bio je najtopliji u regionu. U Herceg Novom je izmjereno 17, a u Podgorici 13 stepeni Celzijusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije