Pljačkaši u Karlovcu pet minuta punili bankomat plinom i digli ga u zrak

Radiosarajevo.ba
Pljačkaši u Karlovcu pet minuta punili bankomat plinom i digli ga u zrak
Foto: Index.hr / Pljačka bankomata u Karlovcu
Snažna eksplozija sinoć je probudila Karlovčane koji stanuju u naselju Dubovec. Eksplodirao je bankomat Karlovačke banke i potpuno je uništen, a razbojnici su pobjegli s plijenom, prenosi Index.hr.

Na snimci se vidi kako je pored bankomata stao karavan sive boje iz kojega je izašao jedan muškarac s kapom na glavi, a nakon nekog vremena pojavio se i drugi pljačkaš.

Pljačkaši su napunili bankomat plinom, a potom je došlo do eksplozije koja je odvalila bankomat. Potom su ušli u banku i nekoliko trenutaka kasnije s novcem istrčali prema automobilu i odvezli se u nepoznatom smjeru.

"Još ne znamo ništa, osim da je bila eksplozija i da je na bankomatu nastala šteta. Ne znamo ni koliko je oštećen bankomat, odnosno je li uništen, te su naprave jako skupe. Ne radi se tu ni o kakvoj ozbiljnoj prijetnji banci. Iako se nama to sada prvi put dogodilo, smatramo to uobičajenim pokušajem pljačke s podmetanjem eksploziva, a koliko su kriminalci u tome uspjeli tek trebamo saznati", rekla je Zrinka Lukinić iz Karlovačke banke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije