Neobično iskustvo: ‘Izgubila čulo mirisa na dva mjeseca, a onda je počeo užas'

1
Radiosarajevo.ba
Neobično iskustvo: ‘Izgubila čulo mirisa na dva mjeseca, a onda je počeo užas'
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Kao jedan od najranijih i najčešćih simptoma koronavirusa, gubitak čula mirisa, kako kažu stručnjaci, javlja se prije povišene tjelesne temperature.

Pojedini oboljeli svjedoče da samo nekoliko dana nisu osjećali mirise, dok su drugi čekali da prođu mjeseci kako bi ponovo osjetili kako mirišu hrana, kafa, cvijeće…

Taj trenutak strpljivo je čekala i Mia, koja je svoje neobično iskustvo podijelila u jednoj Facebook grupi, prenosi Net.

Sve joj smrdi na kemikalije

“Preboljela sam covid u listopadu, temperatura par sati i to je to. Nakon toga izgubila sam na mjesec i pol dana okus i miris totalno pa su se počeli vraćati, no nisu se još bili vratili do 100 posto. Ali to bi sve bilo u redu da mi odnedavno sve nema grozan okus i miris po nekim KEMIKALIJAMA”, požalila se Mia u objavi.

Iako je Covid-19 preležala s lakšim simptomima, posljedice su, čini se, dugotrajne i teško podnošljive.

Mia opisala svoje iskustvo - undefined

PrtScr: Mia opisala svoje iskustvo

“Teško mi je opisati, ali kao neka kemikalija, pomalo kiselkasto, pomalo na pljesnivo voće, ali jako, jako gadno. Gotovo sve namirnice imaju jako malo svoga pravog okusa, prevladava ovaj gadni. Dok je miris skroz po kemikalijama. I hrane i šampona, parfema itd.”, navodi korisnica u objavi.

Pasta za zube i kafa

“Što je namirnica jačeg ukusa, to više osjetim kemikalije. Tako da mi je najgore s kavom, pastom za zube i sličnim”, zaključila je Mia te na kraju pitala ostale članove grupe prolazi li još tko kroz iskustvo slično njezinu.

Brzo se pokazalo da veliki broj ljudi ima ove dugotrajne, čudne posljedice nakon preležane infekcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije