Nemirno na skupštini opštine Sjenica: Vijećnici se fizički obračunali, a letjele i flaše

1
Radiosarajevo.ba
Nemirno na skupštini opštine Sjenica: Vijećnici se fizički obračunali, a letjele i flaše
Foto: Sandžak Press / Verbalni i fizički sukob u opštini Sjenica

Odbornik SDP-a, bivši predsjednik opštine Sjenice, Nermin Kamberović verbalno, a onda i fizički napao je odbornika SPP-a Jahju Aljovića.

Nakon što je Aljović kazao da je Kamberović za samo devet mjeseci “zapalio opštinu Sjenica”, misleći time na zaduženje opštine od tri miliona u tom periodu, Kamberović je pokušao da polije vodom, a onda i gađao flašom gađao odbornika Jahju Aljovića, a nakon toga izgovorio niz gnusnih psovki.

Nakon incidenta određena je pauza u trajanju od 15 minuta.

SDP BiH podržao Igora Stojanovića: Uvijek smo bili i bit ćemo za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu

SDP BiH podržao Igora Stojanovića: Uvijek smo bili i bit ćemo za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu

Iz stranke SPP u Sandžaru, rekli su da "upozoravamo da je Kamberović odgovoran za novi dug opštine Sjenica od preko 3 miliona eura za 9 mjeseci, te će svi koji budu sprječavali njegovo procesuiranje biti smatrani saučesnicima u daljem podsticanju nasilja i kriminalnih aktivnosti u opštini Sjenica". 

Najavili su da će preduzeti sve zakonom predviđene mjere kako bi se osiguralo da lica poput Nermina Kamberovića ne ostanu na slobodi i ne predstavljaju prijetnju po sigurnost građana Sjenice.

Kamberović fizički nasrnuo na starog odbornika

SKANDAL U OPŠTINI SJENICA Bivši predsjednik opštine Nermin Kamberović iz SDP stranke Rasima Ljajića fizički nasrnuo i gađao staklenom flašom najstarijeg odbornika u skupštinu Jaha Aljovića nakon što je smijenjen sa vlasti i raskrinkan da je za 9 mjeseci zadužio opštinu za više od 3 miliona eura!

Posted by Sandžak PRESS on Friday, September 13, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije