Priveden nasilnik poznat kao Sjenica: Šakom napao policajca jer mu je 'pauk' odnio BMW

1
Radiosarajevo.ba
Priveden nasilnik poznat kao Sjenica: Šakom napao policajca jer mu je 'pauk' odnio BMW
Foto: Glas Srpske / Privođenje Jelenka Kopranovića

Uz visoke mjere bezbjednosti u Okružno javno Tužilaštvo sproveden je Jelenko Kopranović Sjenica zbog napada na policajca u Banjoj Luci.

Jelenko Kopranović, koji je odranije poznat po sukobu s zakonom, uhapšen je u subotu zbog sumnje da je oštetio vozilo pauk službe i zatim udario policajca, potvrđeno je za Glas Srpske. Sve se desilo u na parkingu ispred kafića "Krug" u centru Banjaluke gdje se Kopranović navodno nepropisno parkirao pa je stiglo vozilo takozvane pauk službe.

Napad na policijskog službenika dogodio se sinoć oko 2 sata kada je "pauk" pokušao da premjesti nepropisno parkirani automobil "BMV".

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Iz policije su naveli da su policijski službenici u Ulici Ive Lole Ribara u Banjoj Luci uočili nepropisno parkirano putničko vozilo "BMV", nakon čega je na lice mjesta stigao "pauk" kako bi premjestio navedeno vozilo. U trenutku pripremnih radnji iz obližnjeg ugostiteljskog objekta izašlo je lice J.K. koje je sjelo u vozilo, naglo ga startovalo i pomjerilo nekoliko metara, a potom izašlo iz vozila i prišlo policijskim službenicima.

Tom prilikom se ovo lice oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika i napalo je jednog policijskog službenika tako što ga je pesnicom udario u glavu, uslijed čega je policajac zadobio tjelesne povrede. Prilikom dovođenja u policijsku stanicu, lice J.K. uputilo je ozbiljne prijetnje dvojici policijskih službenika, što je kod istih izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a lice J.K. će večeras uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Uhapšenom se na stavljaju krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i ugoržavanje sigurnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije