Policija o napadu na povratnicu u Vozući: Nasilno ušli u kuću starice, zadobila je povrede glave

0
A. Ka.
Policija o napadu na povratnicu u Vozući: Nasilno ušli u kuću starice, zadobila je povrede glave
MUP ZDK / MUP ZDK / Ilustracija

Povratnica Ljeposava Petković (77), koja je napadnuta u četvrtak, 7. decembra u svojoj kući u mjestu Vozuća kod Zavidovića, zadobila je lakše povrede.

Ova informacija, navodeći samo inacijale žrtve, potvrđena je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

U saopćenju se precizira da su dvije nepoznate osobe, uz upotrebu fizičke snage ušli u unutrašnjost kuće, tražeći novac od starice.

Pogledajte kakva atmosfera vlada na koncertu Amire Medunjanin

Pogledajte kakva atmosfera vlada na koncertu Amire Medunjanin

"Zatim su joj zadali udarac u predjelu glave, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. Od dežurnog ljekara u Službi hitne medicinske pomoći Zavidovići konstatovano da je P. Lj. zadobila lakše povrede", saopćeno je iz MUP-a ZDK.

U saopćenju se dodaje da su uviđaj obavili istražitelji Policijske stanice Zavidovići uz upoznavanje dežurnog tužioca.

"Dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavit će istražitelji Policijske stanice Zavidovići i inspektori Sektora kriminalističke policije", zaključuje se u saopćenju MUP-a ZDK.

Podsjetimo, nakon napada na povratnicu reagirali su brojni zvaničnici, među kojima je su Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine te Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova.

Isak je, između ostalog, poručio "da je pitanje momenta kada će počinioci biti uhapšeni".

Inače, za danas, 8. decembra, policijski komesar ZDK Admir Gazić najavio je da će posjetiti napadnutu povratnicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije