Napadnuta povratnica kod Vozuće: Oglasio se Zukan Helez

4
Radiosarajevo.ba
Napadnuta povratnica kod Vozuće: Oglasio se Zukan Helez
Foto: Screenshot / MUP ZDK / Ilustracija

Povratnica Ljeposava Petković (77) je pretučena u naselju Vozuća kod Zavidovića, a o ovom incidentu se oglasio i Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine. 

Objavu Zukana Heleza na Facebooku prenosimo u cijelosti: 

"Užasnut sam vijestima jutros o napadu na Ljeposavu Petković (77) koja je pretučena u porodičnoj kući u Stošnici kod Vozuće u Zavidovićima.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Naime, oko 2.00 sata iza ponoći dva mlađa lica sjekirom razvalila ulazna vrata kuće, te prijeteći da će je ubiti tražili od nje novac. Ljeposlava je tom prilikom udarena u glavi te joj je polomljena proteza.

Najoštrije osuđujem ovaj brutalni napad i razbojništvo nad nemoćnom staricom.

Užasnut sam vijestima jutros o napadu na Ljeposavu Petković (77) koja je pretučena u porodičnoj kući u Stošnici kod...

Posted by Zukan Helez on Thursday, December 7, 2023

Prema Aneksu VII, vlasti su se obavezale da se izbjeglicama i raseljenim osobama omogući siguran povratak, bez rizika od uznemiravanja, zastrašivanja, progona ili diskriminacije.

Policijski i pravosudni organi na svim nivoima moraju biti efikasniji u procesuiranju odgovornih za napade na povratnike u svim dijelovima BiH. Zahtjevam od njih da se posvete svom poslu, procesuiraju odgovorne te zaštite povratnike i njihovu imovinu", objavio je Zukan Helez. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije