Nastavlja se rat predsjednika i premijera Hrvatske: "Plenković je pobjegao kao vjeverica"

04. 05. 2021. u 16:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 12

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Ogolinu prisustvovao uručenju priznanja najuspješnijim sportašima Grada Ogulina u 2020., nakon čega je dao izjavu za medije.

Naravno nije odolio, a da ponovno u svom stilu ne proziva premijera Andreja Plenkovića.

Na pitanje za komentar na Plenkovićevu izjavu da on politizira vojsku, Milanović kaže: "Vojska ne ide po ulicama, u vojarnama je".

"Prvi put u 30 godina organizirao sam prijem za heroje na Plitvicama i dođu svi osim vrha policije jer im je to naredio Plenković. Tko je započeo tu incidentnu situaciju? Plenković", rekao je.

"Nisam mogao riješiti spomenik Šoškočaninu. S obzirom na to da je Plenković rođen jučer ujutro, on nije mogao ništa riješiti. Nisam to mogao riješiti, tu su mi figu držali Pupovac i Plenković. Spomenik Šoškočaninu je provokacija, Plenković nema što o tome govoriti, neka to makne i bit ćemo zdravije društvo", kaže, piše Jutarnji.hr.

Jeste li svjesni da Zlata Đurđević neće biti potvrđena za šeficu Vrhovnog suda, pitali su ga novinari.

"Odakle vam to? Za nju neće glasati Njonjo, ali ja pozivam zastupnike da razmisle hoće li odbiti takvu osobu za predsjednicu Vrhovnog suda. Ako odbiju, to je stvar pritiska. Ta osoba je potpuno čista, moralno, intelektualno. Kako kaže jedan crnogorski pjesnik, 'ćerat ćemo se do kraja'. Ona je moj kandidat i nikakav odbor moj stav neće promijeniti. Mislim da će oni teže objasniti zašto su ju odbili nego ja zašto sam ju odabrao", rekao je i dodao kako će "svakoga pitati u facu zašto su glasali protiv nje".

"Ona se sama prijavila na tu farsu od javnog poziva. Da se prijavi Kennedy, ona je kandidat", dodao je.

"HDZ je destabilizirao hrvatsko pravosuđe", rekao je.

Hoćete li sjesti s Plenkovićem, pitali su ga novinari. "Gdje, u krilu? Ne, pretežak sam...", odgovorio je.

"On bi stalno sjedio, nema sjedenja. Nismo anemični, nema sjedenja", rekao je.

"Što će raditi čovjek u Kninu, hoće li bježati od mene? Ja njega cijelo vrijeme pozivam. Je li tako? Kako će u Kninu zbrisati od mene? Nemre trčati sto metara...", rekao je Milanović.

"Pozvao sam Plenkovića da zajedno dođemo u Okučane, pobjegao je kao vjeverica. Ja njega cijelo vrijeme pozivam", zaključio je predsjednik.

Zatim se ponovno vratio na Zlatu Đurđević. "Ja predlažem, ja sam rekao da će ona biti moj kandidat. Taj javni poziv je zamišljen samo da se predsjednika, sad mene, a prije Kolindu Grabar Kitarović, opstruira", rekao je.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA