Nastavlja se potraga za Matejom Perišem: Ima li novih informacija

0
Radiosarajevo.ba
Nastavlja se potraga za Matejom Perišem: Ima li novih informacija
Twitter / Matej Periš nestao u Beogradu

U Beogradu se i dalje traga za Splićaninom Matejom Perišem, nažalost, bez rezultata. Prijatelji s kojima je bio u klubu Gotik, nakon čega mu se izgubio svaki trag, bili su na poligrafu, te se vratili u Split, piše HRT.

Beogradske policijske snage i istražitelji usmjerili su se na područje gdje je mladić posljednji put snimljen.

U saopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Srbije navodi se da se potraga nastavlja.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

"Patrolnim čamcima pretražuju rijeke Savu i Dunav, kao i obale dviju rijeka. Policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi s nestankom mladića M. P. i intenzivno tragaju za njim."

Slobodan Mišković, bivši policijski inspektor za otmice u Srbiji, kazao je da je mnogo neobjašnjivog u svemu što je prethodilo nestanku.

"Vidjeli smo da ga je otac prepoznao kako trči, on je dugo trčao, možda i oko sat vremena. Sve što bi se našlo što je njemu pripadalo imalo bi velik značaj - počevši od onog mobitela za kojeg znamo da je bio s njim i koji je odmah prestao raditi, vjerojatno zato što se smočio", kazao je Mišković.

U potragu su se jučer uključili i ronioci. Satima su pretraživali Savu, a uz njih je bio i Matejev otac.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, kaže kako samo želi doznati istinu.

"Osjećam se zabrinuto, emocije pokušavam nekako racionalizirati, u ovome trenutku pokušavam biti racionalan. Mislim da u tome, na neki način i uspijevam, iako je jako teško. Mateja nema pet dana, informacije koje dolaze od Srbijanskog ministarstva unutrašnjih poslova su da istraga i dalje traje i u potpunom je zamahu, rekao je Nenad Periš.

Prema onome što je poznato od trenutka kada je u majici kratkih rukava izašao iz kluba "Gotik", odnosno sudeći prema jučer objavljenim snimkama s nadzornih kamera, dvije osobe su ključni svjedoci koji bi mogli dati novo svjetlo na ovaj misterij, piše beogradski "Blic".

Matej Periš se provodio u klubu "Gotik" zajedno sa svojim prijateljima, a navodno je izašao vani kako bi obavio nuždu, jer je klupski zahod bio zauzet. Tada je na snimku viđen kako trči, a potom prilazi taksiju, ali ga taksista odbija pustiti u vozilo.

Taj taksista je jedan od dva ključna svjedoka, te se on traži, a kao razlog njegovog nepuštanja Mateja u vozilo navodi se da je možda vidio da je Splićanin pripit.

Druga osoba koja bi mogla imati važne informacije je djevojka sa snimka iz Travničke ulice. Na njemu se nazire mladić u majici s kratkim rukavima i u (najvjerojatnije) bijelim tenisicama kako trči iz smjera kružnog toka kod zgrade Geozavoda.

Nekoliko sekundi kasnije istom ulicom, samo u kontrasmjeru, od autopraonice ka Geozavodu, trče mladić sličnog izgleda u majici kratkih rukava, ali ovog puta najvjerojatnije u crnim tenisicama s bijelim đonom, i djevojka odjevena u nešto nalik bijeloj jakni, bundi ili džemperu, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije