Srbijanska policija u novoj potrazi: Traži se taksista koji je odbio da poveze Mateja

0
Radiosarajevo.ba
Srbijanska policija u novoj potrazi: Traži se taksista koji je odbio da poveze Mateja
Foto: Google Maps / Matej Periš

Srbijanska policija nastavlja potragu za 27-godišnjim Matejem Perišem iz Splita, kojem se 31. decembra, oko 2:30 sati, u beogradskom klubu Gotik izgubio svaki trag.

Nakon svih snimaka sa nadzornih kamera, policija je krenula u novu potragu - traži se taksista koji je odbio da poveze Mateja Periša.

Aleksandar Bjelić, predsjednik Saveza auto taksi udruženja Srbije, kaže da su oni čim se jučer pojavio snimak na kome se vidi kako mladić, za koga se vjeruje da je nestali Matej Periš, pokušava da uđe u taksi u Karađorđevoj ulici, preduzeli sve što je u njihovoj moći da otkriju o kom se konkretno taksisti radi.

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

"Snimak smo pregledali više od 10 puta ne bi li uspjeli da vidimo broj registracije na vozilu ili šta piše na taksi tabli. Međutim, snimak je jako loš i ne uspijevamo da vidimo ništa što bi nam pomoglo. Mi ćemo i dalje pokušavati da uradimo sve što je u našoj moći, ako saznamo ko je kolega sa snimka naravno da ćemo o tome obavestiti nadležne", rekao je Bjelić, prenose srbijanski mediji.

Nenad Periš, otac nestalog Mateje, mladića iz Splita pokušao je da objasni i ponašanje svog sina koje je uočeno na kamerama, prije svega činjenicu da nije djelovalo da je u potpuno prisebnom stanju.

"Gledajte, vidi se da je pokušao da komunicira, da je zaustavio tog taksistu i s njim kratko razgovarao. Šta mu je bilo u tom trenutku i kuda je krenuo, ne znam. Vjerujte mi, uopšte mi je teško o tome govoriti", rekao je nenad Periš.

Podsjetimo, jučer su se pojavili snimici iz noći nestanka Splićanina na kojima mladić koji odgovara opisu nestalog trči ulicama u blizini Beton hale pun sat.

Splićanin Nenad Periš potvrdio je da je na tim snimcima njegov sin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije