"Naša Sandra preminula je od virusa, a kao uzrok smrti navedena joj je epilepsija"

Radiosarajevo.ba
"Naša Sandra preminula je od virusa, a kao uzrok smrti navedena joj je epilepsija"
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Nakon objave da je od koronavirusa obolio svećenik, zagrebačka porodica Stojanov zatvorila se u samoizolacija, ali zaraza je za neke članove bila neizbježna, prenosi Jutarnji list.

“Majci je bilo dobro, sestra je kašljala, a otac Ante, srčani bolesnik, najprije je dobio temperaturu, a potom imao i velike teškoće s disanjem. Sada je priključen na respirator i bori se za život”, kazao je Tomislav Stojanov.

Sedmicu poslije simptome je pokazivala i Sandra Stojanov, osoba s posebnim potrebama koja je bolovala od epilepsije.

Uz jake epileptične napade, hroptala je i borila se da dođe do zraka. A kada nije dolazila k svijesti, odvezli su je na Objedinjeni hitni bolnički prijem na Rebro. Dvanaest sati poslije, umrla je.

Njezina porodica sljedeći je dan slušala konferenciju za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, no njihova Sandra nije navedena kao žrtva virusa, a isti scenarij ponovio se i idućeg dana i onog poslije.

“Neobično nam je da nije objavljeno da je preminula još jedna osoba jer je Sandra bila pozitivna na COVID-19. Ne znam kakvu metodologiju imaju pri brojenju preminulih”, rekao je njezin brat, Tomislav Stojanov.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije