Hrvatsko ministarstvo zdravstva uvodi nove mjere zbog virusa COVID-19

Radiosarajevo.ba
Hrvatsko ministarstvo zdravstva uvodi nove mjere zbog virusa COVID-19
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Zaraženih: 79,524
Umrlih: 2.626
Oporavljenih: 25,157

Ministarstvo zdravstva Hrvatske organiziralo je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj predstavlja nove mjere za prevenciju širenja koronavirusa(COVID-19).

Dramatične vijesti iz Italije: Već peta žrtva virusa COVID-19

Prvi se obratio ministar Vili Beroš kazao je da je važno da javnost bude informirana o epidemiji, piše Index.hr.

"Na početku naglašavam, da je u preko 80 posto slučajeva klinička slika doista blaga. Ne treba dizati paniku. Krizni stožer djelovat će u dva pravca - spriječiti ulazak virusa u RH, što neće ovisiti samo o našim naporima. I drugo, kada se virus pojavi, da na pravi način reagiramo i ograničimo širenje".

Bosanac o haosu koji vlada u Italiji: Ništa ne radi, ljudi ne izlaze iz kuća

"Donijeli smo nove mjere i preporuke jer moramo iz trena u tren pratiti situaciju. Jučer smo se prilagodili službenim izvješćima nadležnih agencija i donijeli smo određene mjere", dodao je Beroš.

"Podižemo stupanj pripravnost na veću razinu, ali nema mjesta panici", kazao je.

Djevojčica koja je zadržana u zagrebačkoj bolnici - negativna na virus COVID-19

"Uveli smo zdravstveni nadzor u samoizolaciji za osobe koje dolaze iz područja zahvaćenih u Italiji te za osobe koje su boravile u Kini zadnjih dva tjedna. Sada smo uveli da ćemo nadzirati i ljude u Italiji. To ne vrijedi za osobe koje su jučer i prekjučer došle u Veneciji, osim ako su jučer dobile rješenje o nadzoru. Granična policija će primijeniti procedure za sve koji dolaze iz zahvaćenih regija u Italiji", kazali su iz Ministarstva zdravstva.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije