Okončana velika potraga u Srbiji: Uhapšen napadač u blizini Kragujevca

Radiosarajevo.ba
Okončana velika potraga u Srbiji: Uhapšen napadač u blizini Kragujevca
Radiosarajevo.ba / Udarna vijest

Napadač Uroš koji je noćas, prema posljednjim informacijama, ubio osmoro ljudi i ranio 13, uhapšen je kod Kragujevca.

Prema dosad poznatim informacijama, u mjestu Dubone pucao je Uroš B. (21), mladić koji je nakon svađe u školskom dvorištu (navodno otišao kući po automatsko oružje, pa se vratio) ubio osam osoba, da bi potom pobjegao automobilom.

Ranjeno je najmanje 13 osoba. Jauci su noćas parali nebo nad selima kod Mladenovca, a strahovalo se da broj stradalih nije konačan. Shodno tome da je veliki broj povrijeđenih zbrinut u nekoliko zdravstvenih ustanova, bila je potrebna velika količina krvi, bilo koje krvne grupe. Isti izvor javlja da je 13 osoba hospitalizovano na Urgentnom centru u Beogradu, u bolnici u Smederevu i u bolnicu Dragiša Mišović.

Da li će u Bosni i Hercegovini ponovo poskupjeti kafa?

Da li će u Bosni i Hercegovini ponovo poskupjeti kafa?

Urgentni centar posjetili su i ministrica zdravlja Srbije Danica Grujičić i Aleksandar Vulin, direktor BIA, no tamo se nisu zadržali dugo.

Među ubijenima su M.P (21) i njegova mlađa sestra K.P., što su prve potvrđene žrtve ubice iz Mladenovca.

Na mjestu događaja su jake policijske snage, a specijalci nisu dozvoljavali nikome da priđe selima gdje su se dogodile pucnjave. Sumnjalo se da se ubica krije u selu Šepšin, odakle je, navodno, rodom.

Kako javljaju kolege novinari koji su na mjestu događaja, helikopteri su prelijetali nad selima.

Pripadnici srbijanske policije blokirali put
Foto: Blic.rs: Pripadnici srbijanske policije blokirali put

Tu je i žandarmerija, pod punom opremom - više od 20 vozila. Također, tu su i predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Više informacija o pucnjavi u Mladenovcu možete čitati na linku OVDJE

Ovo je druga masovna pucnjava (s više žrtava) u Srbiji u manje od 48 sati. Nažalost, kako javljaju mediji iz susjedstva, i u posljednjoj pucnjavi među žrtvama ima djece...

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je 3. maja krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije