Poznato kada će se održati sahrana čuvaru Draganu: Prva žrtva masakra u beogradskoj školi

Radiosarajevo.ba
Poznato kada će se održati sahrana čuvaru Draganu: Prva žrtva masakra u beogradskoj školi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / OŠ "Vladislav Ribnikar" Beograd, potresne poruke

Dragan V, ubijeni radnik obezbjeđenja škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, biće sahranjen u subotu u 12 sati na groblju Lešće.

Nasmijana legenda, kako su ga zvali đaci, zauvijek će ostati u njihovim srcima, obećavaju mu.

Koliko su ga voljeli i cijenili pokazuju i oproštajne poruke koje se šire društvenim mrežama, a jedna od učenica izmamila je gorke suze na lice svim prisutnim koji su jutros došli da odaju poštu i zapale svijeću preminulim. 

Anketa | Kompanija Ryanair preuzela dominaciju u regiji

Anketa | Kompanija Ryanair preuzela dominaciju u regiji

Naime, djevojčica je radnika škole nacrtala odjevenog u herojski plašt, uz simboličan kratak opis: "Naš heroj". Pored ovog crteža oko škole se nalaze i poruke upućene njemu.

"Čuvaj mi se tamo gore, Dragane moj dobri, voli te Luka", bila je jedna od poruka. 

OŠ
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: OŠ "Vladislav Ribnikar" Beograd, potresne poruke

Sinoć je obavljen i snimak sa TikToka posvećen legendarnom radniku u kojem mu je jedan od učenika poručio da će za njih, sve dok budu prelazili prag škole, Dragan stajati na vratima.

"Dragan je bio legenda 'Ribnikara', sve nas je volio i mi njega. Uvijek me je pozdravljao kada uđem u školu, uvijek bi me upozorio da li je tu pedagog da bih mogao da se našalim sa drugarima.

Sve nas je čuvao i volio, bio je sretan i nasmijan i uživao u svom poslu. Pored Dragana svi smo se osjećali sigurno i sretno", objasnio je učenik "Ribnikara", a prenio Glas Srpske

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije