Opsadno stanje u Mladenovcu: Raste broj stradalih, ubica još nije uhvaćen

Radiosarajevo.ba
Opsadno stanje u Mladenovcu: Raste broj stradalih, ubica još nije uhvaćen
Foto: Telegraf.rs / Mladenovac večeras - prizori s mjesta događaja

U Mladenovcu, u Srbiji, večeras je došlo do pucnjave u kojoj je stradalo više osoba.

Prema dosad poznatim informacijama, u mjestu Dubone pucao je Uroš B. (21), mladić koji je nakon svađe u školskom dvorištu (navodno otišao kući po automatsko oružje, pa se vratio) ubio, kako Blic tvrdi, osam osoba, da bi potom pobjegao automobilom i policija ga i dalje juri u akciji "Vihor". Nova.rs, pak, javlja da je napadač pucao naviše lokacija.

Jauci paraju nebo nad dva sela kod Mladenovca, jer, strahuje se da broj ubijenih i (13) ranjenih nije konačan. Novosti ističu da je, shodno tome da je veliki broj povrijeđenih zbrinut u nekoliko zdravstvenih ustanova, potrebna velika količina krvi, bilo koje krvne grupe. Isti izvor javlja da je 13 osoba hospitalizovano na Urgentnom centru u Beogradu, u bolnici u Smederevu i u bolnicu Dragiša Mišović.

Džemil Hodžić posvetio film bratu Amelu koji je ubijen snajperskim hicem u opkoljenom Sarajevu

Džemil Hodžić posvetio film bratu Amelu koji je ubijen snajperskim hicem u opkoljenom Sarajevu

Ono što se pouzdano zasad zna jeste da nadležne službe trenutno u Urgentni centar u Beograd dovoze povrijeđene iz Mladenovca. U Urgentni centar stigli su i ministrica zdravlja Srbije Danica Grujičić i Aleksandar Vulin, direktor BIA.

Među ubijenima su M.P (21) i njegova mlađa sestra K.P., što su prve potvrđene žrtve ubice iz Mladenovca.

Na mjestu događaja su jake policijske snage, a specijalci ne dozvoljavaju nikome da priđe selima gdje su se dogodile pucnjave. Sumnja se da se ubica krije u selu Šepšin, odakle je, navodno, rodom. Kako javljaju kolege novinari koji su na mjestu događaja, helikopteri prelijeću nad selima.

Tu je i žandarmerija, pod punom opremom - više od 20 vozila. Također, tu su i predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Više informacija o pucnjavi u Mladenovcu možete čitati na linku OVDJE

Ovo je druga masovna pucnjava (s više žrtava) u Srbiji u manje od 48 sati. Nažalost, kako javljaju mediji iz susjedstva, i u posljednjoj pucnjavi među žrtvama ima djece...

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je 3. maja krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije