Marija Karan neće prijaviti momka za nasilje: Molimo javnost za razumjevanje

2
Radiosarajevo.ba
 Marija Karan neće prijaviti momka za nasilje: Molimo javnost za razumjevanje
Foto: EPA/ Arhiv / Marija Karan/ Uništen Porsche

Glumica Marija Karan dala je danas, 9. novembra, u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu izjavu povodom incidenta koji se u subotu, 6. novembra, dogodio između nje i njenog tadašnjeg dečka Vladana Balabana.

Tom prilikom, Karan je iiznijela svoju priču o tome šta se navodno odigralo u subotu oko četiri sata ujutru i kako je došlo do sukoba između nje i njenog partnera.

Tužilaštvo je nakon pregleda snimaka sigurnosnih kamera i detaljnog izvještaja ljekara ustanovilo da nema osnova za krivično gonjenje po službenoj dužnosti.

NES BiH: Za Dodika su Srbi najveće žrtve, a u masovnim grobnicama su samo Bošnjaci

NES BiH: Za Dodika su Srbi najveće žrtve, a u masovnim grobnicama su samo Bošnjaci

Ono što je zanimljivo jeste da je Marija, nakon očiglednog incidenta koji se desio, Tužilaštvu izjavila da je povrede na butini i kolenu dobila prilikom - pada.

Marija Karan je kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar. Njoj su konstatovane lake tjelesne povrede u vidu rasjekotine desne butine i oguljenog desnog koljena. U policijskoj stanici Stari Grad u Beogradu, Balbanu je izmjereno oko 1,15 promila alkohola u krvi. Policijsku stanicu Stari Grad Marija je napustila u subotu oko 10 sati, a Balban dva sata kasnije.

Ipak, Marijin i Vladanov advokat iznijeli su svoje strane priče.

"Suočeni sa činjenicom da je nešto što se desilo između dvoje ljudi dobilo jedan potpuno drugačiji epilog u medijima, da se kreiraju neistinite priče, molimo javnost i medije da imaju razumevanja. U odnosu gospođe Karan i gospodina Balabana nije bilo porodičnog niti bilo kakvog fizičkog nasilja.

Zbog toga se na ovaj način obraćam i tražim da se privatnost gospođe Karan zaštiti, kako bi se izbegle senzacionalne vesti koje nemaju utemeljenje u istini i u onome što se desilo", poručio je Milan Kundačina, punomoćnik Marije Karan za srbijanske medije.

Radomir Munižaba, advokat Balabana je izjavio:

"Nije tačno da je gospodin Balaban ikoga udario, on je kritičnom prilikom branio sebe, svoju imovinu i imovinu drugih stanara, s obzirom da se događaj desio u garaži zgrade u Beogradu. Tom prilikom su bili prisutni radnici obezbeđenja, kao i stanari, koji su ceo događaj videli.

Gospodin Balaban je ugledan poslovan čovek, koji uživa ugled u R. Srbiji i inostranstvu, te on iz tog razloga ne želi da se u javnosti predstavlja kao nasilnik", piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije