Nakon smrti dječaka (15), oglasio se vlasnik hrama u kojem je živio dječak

0
Radiosarajevo.ba
Nakon smrti dječaka (15), oglasio se vlasnik hrama u kojem je živio dječak
Foto: Glas Istre / Otac preminulog dječaka

U hinduističkom hramu Sri Sri Radha Gopinath u Šikićima u blizini Pule, gdje je živjela šesteročlana porodica čiji je 15-godišnji sin preminuo prije tri dana u pulskoj Općoj bolnici, kažu da niko nije znao što se događa, niti su znali da je dijete bolesno.

Predsjednik udruge Vaišnavsko društvo Vladimir Radeka uvjerava da ni roditelji dječaka, kojima je tokom subote određen jednomjesečni istražni zatvor, ni on nisu bili upoznati da je tinejdžer bolestan.

Tvrdi da je dječak uvijek bio mršav i da na njemu ništa nije bilo čudno.

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

"Nikad nije bilo pitanja ni govora o tome da itko odbije liječničku pomoć. Dapače, čim je potrebno, treba se ići obratiti liječniku. A kako će se interpretirati, vidjet ćemo nakon liječničke obdukcije iako su liječnici rekli da je preminuo zbog dijabetesa. No, nitko nije znao da dijete ima dijabetes. To su liječnici rekli nakon reanimacije. Ne znam je li dijete bilo prije na nekim kontrolama. A svaki građanin je slobodan, a utjecaj koji ja mogu imati je u vezi duhovne prakse i meditacije te moralnih načela. A ostalo je svatko slobodan da radi kako hoće", kazao je Radeka.

Rekao je da je djetetu bilo loše taj dan, a da je dan ranije bio u školi.

"Nitko nije pokušavao liječiti dijete i ne znam jesu li roditelji pokušali ayurvedski liječiti dijete. No, ne znači da ako je ova tradicija iz Indije, da netko obavezno mora ići kod ayurvedskih liječnika. To nigdje ne stoji. I nikog ne uvjeravamo kako bi se netko trebao liječiti. Čovjek treba imati svoju slobodu", kazao je čelnik udruge zajednice u Šikićima koja prakticira bakti jogu.

Trenutno je u njihovom centru 12 osoba. Objasnio je da je dječak u trenutku kada je došla hitna pomoć bio u sobi s majkom i još jednim članom zajednice.

"Dječak je uvijek bio jako mršav i visok. To što je on taj dan imao proljev i povraćao i što je majka bila uz njega i davala mu čajeve i nešto da pojede i bila uz njega cijelu noć dok se odmarao i spavao, što ujutro kada je vidjela da teško diše, pozvala hitnu pomoć.... To što su oni bili iznenađeni i šokirani kako je on iscrpljen i kako skoro ne diše, a tko ne bi bio šokiran? Svi smo vidjeli da je dijete mršavo, ali izgleda da nitko nije primijetio da je tako loše", tvrdi Radeka.

"Nama je svima to neobično. I ja sam došao na kraju u tu sobu, ali što smo mogli napraviti ako imate mrvicu religioznosti? Obratiti se bogu. A to se može samo pohvaliti, a ne izvrtati to i reći da je netko nezainteresiran za pomoć. Mislite da je nama stalo da netko umre? Mi nismo fanatici. To nije neka crna magija. Oni nisu znali što se događa s njihovim djetetom. Da sam vidio da je to drugačije, ne bi dijete bilo ovdje. Ne bih to dozvolio", objasnio je Radeka zašto nitko nije pozvao pomoć i zašto su se svi molili kada je došla hitna, piše Jutarnji list.

Kazao je da se kao predsjednik udruge ne osjeća odgovornim niti krivim, i da mu je teško. Kazao je i da bi, da je znao što se događa, bio nešto poduzeo.

Roditelji nesretnog 15-godišnjaka u subotu ujutro su dovedeni na pulski Županijski sud gdje im je sutkinja istrage zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke odredila mjesec dana pritvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije