Dječak u padu žičare ostao bez roditelja: Familija u svađi oko skrbništva

0
Radiosarajevo.ba
Dječak u padu žičare ostao bez roditelja: Familija u svađi oko skrbništva
Foto: Facebook / Svi članovi Eitanove porodice su poginuli

Šestogodišnji dječak Eitan Biran čudesno je u maju jedini preživio pad gondole na žičari u sjevernoj Italiji, prilikom čega je poginulo 14 osoba.

Završio je u komi s povredama lubanje, prsa i trbuha, a u nesreći je izgubio mlađeg brata, roditelje te prabaku i pradjeda.

Doktori su nakon tragedije tvrdili kako je "posljednji zagrljaj" njegova oca jedina stvar koja je dječaku ublažila udar i tako mu spasila život.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Eitan je rođen u Izraelu i posljednje četiri godine živio je s porodicom u Italiji, gdje je njegov otac završavao studij medicine. Njegovi prabaka i pradjed živjeli su u Izraelu i posjetili su porodicu u Italiji nakon što su vakcinisani protiv koronavirusa.

Nekoliko dana nakon nesreće dječak se probudio iz kome u torinskoj bolnici, a uz njega su bile njegova tetka s očeve strane Aya Biran-Nirko (41) i baka koje su stigle iz Izraela odmah nakon tragičnog događaja.

A otkad je pušten u maju iz bolnice, s tetkom živi u Paviji na sjeveru Italije. Ona je inače doktorica i majka dvoje djece. No, prošle sedmice njegova tetka s majčine strane, Gali Peleg, obznanila da će njena porodica poduzeti pravne radnje kako bi Eitan mogao nastaviti s ''normalnim'' životom u Izraelu.

"Oteli su ga rođaci koji ga uopšte ne poznaju. S Ayom Biran-Nirko nije bio blizak. Tamošnja ga porodica neće odvesti u park ili van na ručak i neće raditi stvari koje smo mi radili kako bi imao osjećaj da ima porodicu" tvrdi Gali Peleg.

Dodala je da njena sestra Tal Peleg-Biran (26) držala do svog židovskog i izraelskog identiteta, a da će dječaku to biti narušeno dok je u Italiji.

"Za nekoliko godina osvrnut će se i vidjeti gdje je odrastao i ko su mu roditelji, a važno mi je da zna da smo uvijek uz njega. Već je izgubio jednu obitelj i ne mora izgubiti drugu. Nama je dopušteno vidjeti ga samo nakratko, a kad odlazimo, Eitan se svaki put rasplače", dodala je.

Porodica Biran-Nirko odbacuje takve optužbe te su izrazili nevjericu zbog takvih laži i oštrine. Za nesretnog dječaka tako očito nisu završile traume nakon gubitka porodice, a pravna borba članova njegove porodice samo će mu dodatno otežavati djetinjstvo, piše Večernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije