Nakon nacionalističkih uvreda, vlasnik pekare sugrađanima dijeli svoje proizvode

Radiosarajevo.ba
Nakon nacionalističkih uvreda, vlasnik pekare sugrađanima dijeli svoje proizvode

Nakon što se našao na meti nacionalista koji su ispred pekare "Roma" u Borči skandirali i pozivali prolaznike da u pekari više ne kupuju, vlasnik pekare Mon Đuraj Đura odlučio se na nesvakidašnji potez.

Prvog radnog dana nakon incidenta spremit će Borčanima i svim ostalim sugrađanima "različite specijalitete iz svoje pećnice", kazala je jedna stanovnica tog beogradskog naselja.

Đura kaže da će pecivo dijeliti svim ljudima dobre volje koji se odluče da dođu da, kako je rekao, "razmijene koju lijepu riječ''.

„Pozivam sve da dođu, a srce će mi biti puno kada u pekari budem vidio i poznata lica svojih komšija koji su do sada bili naši stalni gosti. Samo želim da sve bude kao nekada, da živimo u miru i ljubavi“, kazao je Đura.

Incident ispred pekare dogodio se u subotu, nakon što je na Facebook objavljena fotografija, stara dvije godine, na kojoj je jedan od zaposlenih u pekari koji rukama pokazuje nacionalni albanski simbol. Na tu, kako kažu provokaciju, desetine nacionalista odgovorile su donošenjem svinjske glave na pult u samoj pekari.

Tokom proteklih sedam godina vlasnik pekare Mon Đuraj podržava različite humanitarne i društveno odgovorne akcije, a uz to, posljednje dvije i po godine pekara svakodnevno donira besplatnu užinu za jedno odjeljenje od 25 učenika koji su slabijeg imovinskog statusa, kao i za djecu izbjeglice.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije