Stravični detalji: Pijani kum izazvao nesreću u kojoj su poginuli otac i dva sina

Radiosarajevo.ba
Stravični detalji: Pijani kum izazvao nesreću u kojoj su poginuli otac i dva sina
Foto: alo.rs / Nesreća kod Rume, Srbija

Miroslav Jovanović (37) iz Krčedina i njegovi sinovi Marko (19) i Miloš (17), obojica iz Starih Banovaca, poginuli su srijedu oko tri sata u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Putincima kod Rume, kada su se vraćali sa Markove vjeridbe!

Prema prvim rezultatima istrage, nesreću je izazvao njihov kum Zoran Jovanović (45) iz Golubinaca, koji je upravljao vozilom u kojoj su se nalazili i koji je u tom momentu imao više od 1,2 promila alkohola u krvi.

Vozač Jovanović je u udesu teško povrijeđen.

Povrede opasne po život zadobio je i Novica Pavlović (16) iz Golubinaca, drug stradalih mladića, dok je Angelina Nikolić (27) iz Nikinica, Miroslavljeva druga supruga, teško povrijeđena. Aleksandar Dimić (21) iz Golubinaca, sin vozača Zorana Jovanovića, prošao je najbolje - u nesreći je lakše povrijeđen.

Otac i sinovi Jovanović otišli su u Donje Petrovce, gdje je Marko zaprosio djevojku Klaudiju J. Odvezao ih je kum Zoran Jovanović u svom automobilu. Slavlju su prisustvovali brojni rođaci i prijatelji nesuđenih mladenaca, atmosfera je bila opuštena, veselili su se i pili. O tome svjedoči i snimak na društvenim mrežama, koji je objavio upravo vozač Zoran Jovanović nekoliko sati prije tragedije.

U automobilu "reno laguna", kako saznajemo, pored vozača bilo još šest putnika. Naime, na suvozačevom mestu sedeo je sin vozača Aleksandar Dimić, dok su na zadnjem sedištu bili otac i sinovi Jovanović. Njima u krilu sedeli su Angelina Nikolić i tinejdžer Novica Pavlović. Tik iza njih, u drugom automobilu, bili su Miroslavljev brat i dvoje rođaka.

Divljačka vožnja

Prema saznanjima "Blica", nadomak Putinaca, Zoran Jovanović je iznenada počeo divljački da vozi, pretičući automobil u kojem su se nalazi rođaci budućeg mladoženje. U jednom momentu, iz još neutvrđenog razloga, izgubio je kontrolu nad volanom i sletio je s puta.

"Kolikom brzinom je udario u banderu, svjedoči to da je stub prepolovljen. Bandera je pala, a vozilo se okretalo, udarilo u drugi stub, a zatim u drvo. Tek kada je udario u drvo, zaustavio se", rekao je sagovornik Blica upoznat sa istragom.

Prilikom udaranja u stubove, a zatim i u drvo, automobil je smrskan. Tada su se otvorila i vrata pored zadnjeg sjedišta, pa su noge Marka Jovanovića ostale priklještene. Kroz zadnje staklo, prilikom prevrtanja i udaranja, ispala je Angelina Nikolić, koja je kao i Marko sjedila na zadnjem sjedištu. Miroslav i njegov mlađi sin su odmah preminuli od zadobijenih povreda u udesu.

Ubrzo su došla i prva kola Hitne pomoći, ali su ljekari nažalost mogli samo da konstatuju smrt Miroslava Jovanovića i njegovog mlađeg sina Mirka.

"Za to vrijeme Marko je glasno jaukao, jer su mu noge bile priklještene vratima. Došla su i druga, pa treća kola Hitne pomoći da prevezu povrijeđene, ali nesrećnog Marka tek su oslobodili vatrogasci, koji su isjekli vrata. Nažalost, na putu ka bolnici i on je preminuo", naveo je izvor Blica iz istrage.

Poslije obavljenog uviđaja i svih vještačenja, očekuje se da protiv vozača bude podnijeta prijava zbog ugrožavanja sigurnosti saobraćaja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije