"Najveći dobitnici Milatovićeve pobjede su Vučić, Dodik i Putin"

3
Radiosarajevo.ba
"Najveći dobitnici Milatovićeve pobjede su Vučić, Dodik i Putin"
Foto: EPA-EFE / Jakov Milatović proslavlja pobjedu

Jasmin Mujanović, politolog i stručnjak za međunarodne odnose s doktoratom na Sveučilištu York u Torontu komentirao je pobjedu Jakova Milatovića u utrci za predsjendika Crne Gore, istaknuvši da će ona imati refleksije na Bosnu i Hercegovinu i Kosovo.

"Nema sumnje da su najveći dobitnici Milatovićeve pobjede u Crnoj Gori Vučić, Dodik i Putin. Bit će i koristi za Plenkovića i Ramu u drugom redu, ali ovo je velika pobjeda za 'srpsku riječ'.

I time, naravno, mračan znak za BiH i Kosovo", naveo je Mujanović.

Pogledajte kako je izgledala sveta arhijerejska liturgija u Sabornoj crkvi u Sarajevu

Pogledajte kako je izgledala sveta arhijerejska liturgija u Sabornoj crkvi u Sarajevu

Dodao je kako su oni koji će tvrditi suprotno u odnosu na ovaj stav "isti oni koji su 2020. lažno obećali da je Dritan Abazović prozapadni reformator".

"Griješili su tada, griješe i za Milatovića", zaključio je Mujanović.

Jakov Milatović pobijedio je u nedjelju na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori osvojivši 60 posto glasova, dok je njegov protukandidat i dosadašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović osvojio 40 posto, objavio je CEMI, na temelju 100 posto prebrojanih glasova. 

'Kleropopulista, pijun i favorit SPC, Beograda, Moskve i zločinca Šešelja':  Ko je Jakov Milatović?

'Kleropopulista, pijun i favorit SPC, Beograda, Moskve i zločinca Šešelja': Ko je Jakov Milatović?

Prvi je čestitku Milatoviću uputio predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik, te predsjedavajuća Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Željka Cvijanović.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je, također, čestitku Milatoviću u povodu izbora za predsjednika Crne Gore u kojoj stoji da će u Srbiji uvijek imati pouzdanog partnera u razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje dvije zemlje. Također, više opozicionih stranaka, pokreta i organizacija iz Srbije čestitalo je u nedjelju navečer pobjedu Jakovu Milatoviću na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori uz ocjene da je to pokazatelj mogućih promjena na zapadnom Balkanu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije