Jakov Milatović nakon pobjede na izborima: 'Ovo je noć koju smo čekali više od 30 godina'

3
Radiosarajevo.ba
Jakov Milatović nakon pobjede na izborima: 'Ovo je noć koju smo čekali više od 30 godina'
FOTO: AA / Jakov Milatović

Historijski izbori - kako ih neki nazivaju, u Crnoj Gori održali su se danas, 2. aprila, čiji je pobjednik Jakov Milatović, kandidat Pokreta 'Evropa sad'.

Milatović je osvojio 60,1 posto glasova, a kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović 39,9 posto.

Nakon pobjede, na press-konferenciji oglasio se Jakov Milatović:

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

"Večeras je noć koju smo čekali više od 30 godina. Neka nam je sa srećom ova pobjeda svih nas. Neka nam je sa srećom pobjeda pomirene Crne Gore jer je ovo doista pobjeda pomirene Crne Gore i svih nas. Večeras je Crna Gora napravila odlučan korak naprijed. Rekla presudno zbogom režimu Đukanovića i napravila korak naprijed ka bogatijoj, pravednijoj, ravnopravnijoj, ljepšoj i evropskoj Crnoj Gori. Neka nam je sa srećom.

Vidite i večeras ovdje kakva je ovo zajednička sila Crne gore i upravo je ovo Crna Gora svih građana koji su čekali ovu zajedničku pobjedu. Zato je ona ovako velika i historijska. Mi smo večeras sa svim građanima i građankama rekli presudno zbogom kriminalu i korupciji i povezivanju kriminala i korupcije sa politikom - nikad više.

Rekli smo veliko dobro veče i dobar dan jednoj bogatijoj, zajedničkoj, uspješnijoj i evropskoj Crnoj Gori. Hvala svim građanima i građanskama koji su izašli i glasali i dali legitimitet ovom izbornom procesu. Večeras ostavljamo prošlost u prošlosti i snažno zakoračujemo u budućnost. Ovo je danas historijski dan za sve nas.

'Kleropopulista, pijun i favorit SPC, Beograda, Moskve i zločinca Šešelja':  Ko je Jakov Milatović?

'Kleropopulista, pijun i favorit SPC, Beograda, Moskve i zločinca Šešelja': Ko je Jakov Milatović?

Pozivam sve da dostojanstveno slave, onako kakva je bila i ova pobjeda - jedne nove demokratske Crne Gore. Večeras želim da poručim da mi je srce velike zbog povjerenja koje sam dobio i obećavam da ono što Crna Gora do sada nije imala -  da ću istinski biti predsjednik svih građana Crne Gore. Nikada nas više neće dijeliti, neće siromašiti i zarobljavati državu kriminalom i korpupcijom. Mi smo večeras svi rekli da je Crna Gora ide naprijed i ide ka bogatstvu, zemlji jednakosti, pravde i zajedništva. Ka evropskoj Crnoj Gori.

Ja kao predsjednik Crne Gore zajedno sa svima ćemo u narednih pet godina uvesti Crnu Goru u Europsku uniju. Nikada više iz Crne Gore neće ići trzavice prema bilo kojoj zemlji Zapadne Europe i prema susjednim zemljama. Želimo da kažemo da Crna Gora želi najbolje mouće odnose sa svim zemljama Zapadnog Balkana. Mi želimo zajedništvo, slogu i napredak u europskom Zapadnom Balkanu.

Želimo da se bavimo vladavinom prava, ekonomijom i eruopskim integracijama. To su naša tri prioriteta."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije