Srbija / Najavio velike promjene: Vučić poslao poruku Orlovima nakon debakla

13. 11. 2020. u 14:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 40

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je žao što je fudbalska reprezentacija Srbije nije plasirala na Evropsko prvenstvo.

Vučić je novinarima u Batajnici rekao da je gledao utakmicu i da mu je žao što je Srbija izgubila od Škotske nakon jedanaesteraca, ističući da je posao države da radi na tome da se dugoročno promijene takvi rezultati, te tako, prema pisanju srbijanskih medija, poslao poruku sadašnjim i budućim reprezentativcima.

"Mi smo do prije šest godina imali blatnjave terene, danas ih nemamo, imamo, ako ništa, dobru travu", rekao je Vučić. 

Kazao je da se moraju izgraditi novi stadioni, dovesti publika na stadione, da se mora izgraditi i ozbiljnija organizacija i popraviti struka i istakao da će se, prije svega, uložiti u infrastrukturne objekte koji su, kako kaže, od presudnog značaja za budućnost. 

On je najavio da će u narednom kratkom periodu biti uloženo i osam miliona eura u takozvane male sportove, u osam pojedinačnih sportova, od atletike do hrvanja, ali i u rukomet, košarku, odbojku i vaterpolo. 

Kako je rekao, svi klubovi prve i druge lige dobit će određeni novac.  

Vučić je jutros čestitao svim građanima Sjeverne Makedonije na plasmanu na Evropsko prvenstvo na Instagramu, a pred novinarima je ponovio čestitku. 

"Stvarno sam rekao to što sam mislio, a to je da ćemo svim srcem da budemo uz njih. Ne znam ko nam je preči od njih da učestvuje na prvenstvu da bismo za njih mogli da navijamo. Tako da će imati ogromnu podršku, nikad veću", rekao je Vučić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)